Punem apa la fiert, într-un vas. Când apa începe să fiarbă, scufundăm în ea 4 din cele 6 ouă, lăsându-le la fiert 6-7 minute pentru a obține galbenuș moale și mai mult (8-9 minute) pentru un galbenuș tare. Când timpul s-a scurs, le scoatem din vas și le mutăm într-un bol cu apă rece. Când putem să le manevrăm, curățăm ouăle de coajă.
2
Într-un bol separat, batem cele două ouă rămase.
3
Pregătim carnea în care vom înveli ouăle, amestecând-o cu ceapă tocată, usturoiul marunțit, ierburile aromatice și o asezonăm cu sare si piper.
4
Luăm o cantitate de carne în palmă și o aplatizăm. În mijlocul ei asezăm oul, pe care il învelim cu grijă în mixul de carne. Îi dăm o formă frumoasă și il trecem, pe rând, prin faină, ou bătut și pesmet.
5
Scufundăm ouăle invelite în carne într-un vas cu ulei încins, rumenindu-le timp de 7-8 minute sau până când capată culoarea dorită. Le scoatem pe hârtie absorbantă și le servim pe o farfurie, alături de mixul preferat de salată.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
6
ouă
300 g
carne de curcan tocată
1
căței de usturoi mărunțiți cu presa
1
ceapă mică, tocată
ierburi aromatice uscate
sare, piper
100 g
faina
150 g
pesmet
ulei pentru deep-fry
Mod de preparare
1
Punem apa la fiert, într-un vas. Când apa începe să fiarbă, scufundăm în ea 4 din cele 6 ouă, lăsându-le la fiert 6-7 minute pentru a obține galbenuș moale și mai mult (8-9 minute) pentru un galbenuș tare. Când timpul s-a scurs, le scoatem din vas și le mutăm într-un bol cu apă rece. Când putem să le manevrăm, curățăm ouăle de coajă.
2
Într-un bol separat, batem cele două ouă rămase.
3
Pregătim carnea în care vom înveli ouăle, amestecând-o cu ceapă tocată, usturoiul marunțit, ierburile aromatice și o asezonăm cu sare si piper.
4
Luăm o cantitate de carne în palmă și o aplatizăm. În mijlocul ei asezăm oul, pe care il învelim cu grijă în mixul de carne. Îi dăm o formă frumoasă și il trecem, pe rând, prin faină, ou bătut și pesmet.
5
Scufundăm ouăle invelite în carne într-un vas cu ulei încins, rumenindu-le timp de 7-8 minute sau până când capată culoarea dorită. Le scoatem pe hârtie absorbantă și le servim pe o farfurie, alături de mixul preferat de salată.