Ouă umplute


Mod de preparare
30 Min
Gata în
80 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
O modalitate gustoasă și interesantă de a folosi ouăle rămase după Paște.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 8
    ouă
  • 1 lingură
    pateu de ficat de porc
  • Unt
  • 6 fire
    sparanghel

Pentru maioneza
  • 1
    gălbenuș
  • Zeamă de lămâie
  • 1
    cățel de usturoi
  • Muștar cu hrean
  • 200 ml
    ulei de floarea soarelui
  • Piper

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem ouăle la fiert în apă cu un pic de sare.
  2. Etapă de gătit
    Peste gălbenuș punem zeama de la o jumătate de lămâie, sare, usturoi ras pe răzătoare, o linguriță de muștar, piper.
  3. Etapă de gătit
    Amestecăm cu o lingură de lemn.
  4. Etapă de gătit
    Adăugăm uleiul treptat, amestecând încontinuu, până se îngroasă.
  5. Etapă de gătit
    Adăugăm sare, piper după gust.
  6. Etapă de gătit
    În apa clocotită cu un pic de sare punem ouăle la fiert și le lăsăm 7 minute.
  7. Etapă de gătit
    Frecăm o lingură de pate de ficat cu o linguriță de unt.
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm peste maioneză și amestecăm.
  9. Etapă de gătit
    Lăsăm la frigider pentru 20 minute.
  10. Etapă de gătit
    Într-o oală punem apa la fiert.
  11. Etapă de gătit
    Tăiem partea mai dură a sparanghelului și îl punem la fiert.
  12. Etapă de gătit
    Verificăm codița sparanghelului și când devine aproape transparentă îl putem scoate de la fiert și lăsăm să se evapore apa de pe el.
  13. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline și o jumătate de linguriță de unt.
  14. Etapă de gătit
    Punem sparanghelul în tigaie, adăugăm sare și piper proaspăt.
  15. Etapă de gătit
    Între timp curățăm ouăle de coajă.
  16. Etapă de gătit
    Udăm lama cuțitului și tăiem ouăle în jumătăți, pe lungime.
  17. Etapă de gătit
    Peste jumătățile de ou adăugăm o lingură de maioneză preparată cu pate de ficat.
  18. Etapă de gătit
    Montăm pe farfurie 2 fire de sparanghel, două jumătăți de ou cu maioneză, adăugăm puțină sare și puțin piper roșu, pentru culoare.