Piperadă de gogoșari


Mod de preparare
10 Min
Gata în
30 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Un preparat pentru cei mai îndrăzneți, gustos și aromat.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 5 kg
    gogoșari
  • 1 litru
    oțet din vin
  • 1 kg
    ceapă
  • 400 g
    ardei iute
  • 3 linguri
    sare
  • 2 linguri
    zahăr
  • 1 lingură
    piper
  • Foi de dafin

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Alegem gogoșarii cei mai fermi
  2. Etapă de gătit
    Se curăță gogoșarii și se taie în felii.
  3. Etapă de gătit
    Curățăm ceapa și o tăiem Julien.
  4. Etapă de gătit
    Tăiem ardeiul iute în felii și păstrăm semințele.
  5. Etapă de gătit
    Turnăm oțetul într-o oală.
  6. Etapă de gătit
    Adăugăm zahărul și sarea.
  7. Etapă de gătit
    Adaugăm foile de dafin și piperul.
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm ardeiul iute, ceapa și gogoșarii.
  9. Etapă de gătit
    Lăsăm să fiarbă timp de 5-10 minute.
  10. Etapă de gătit
    Lăsăm să se răcească timp de câteva minute.
  11. Etapă de gătit
    Punem amestecul în borcane și acoperim cu zeamă.
  12. Etapă de gătit
    Punem borcanele cu capac la fiert in bain-marie.