
Piperadă de gogoșari
Mod de preparare
10 min
Gata în
30 min
Nivel de dificultate
Categorie
- Antreu
Un preparat pentru cei mai îndrăzneți, gustos și aromat.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
5 kg
gogoșari
1 litru
oțet din vin
1 kg
ceapă
400 g
ardei iute
3 linguri
sare
2 linguri
zahăr
1 lingură
piper
Foi de dafin
Mod de preparare
1
1
Alegem gogoșarii cei mai fermi

2
Se curăță gogoșarii și se taie în felii.

3
Curățăm ceapa și o tăiem Julien.

4
Tăiem ardeiul iute în felii și păstrăm semințele.
5
5
Turnăm oțetul într-o oală.
6
6
Adăugăm zahărul și sarea.
7
7
Adaugăm foile de dafin și piperul.

8
Adăugăm ardeiul iute, ceapa și gogoșarii.
9
9
Lăsăm să fiarbă timp de 5-10 minute.
10
10
Lăsăm să se răcească timp de câteva minute.

11
Punem amestecul în borcane și acoperim cu zeamă.
12
12
Punem borcanele cu capac la fiert in bain-marie.