
Pită picurată cu slănină, ou și brânză de burduf
Gata în
30 min
Nivel de dificultate
Categorie
- Antreu
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
500 g
ciuperci
1 kg
Slăninuță afumată
2 buc.
Pâine ardelenească
500 g
Ceapă roșie
ou
1 kg
roșii
1 kg
ardei verde
5 legături
ceapă verde
Mod de preparare
1
Feliem slăninuță și o crestăm, apoi tăiem ciuperci și ceapă.
2
Amestecăm ceapa cu făină și o adăugăm în tuciul cu ulei încins. Când s-a rumenit o lăsăm la scurs într-un bol, pe un prosop de bucătărie.
3
Înlocuim ceaunul cu un disc, pe care vor veni feliile de slănină și cele de pâine.
4
Când e gata pâinea, o scoatem și punem pe discul de pe foc ciupercile, brânza de burduf cu caș de oaie de la Hanul Boieresc, smântână și separat ouă.
5
Pe pâinea prăjită vor veni pe rând brânză de burduf, felii de roșii, ciuperci, ou și ceapa călită și scursă.