Plăcintă cu brânză tradițională


Mod de preparare
40 Min
Gata în
120 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Simplă si delicioasă, această tartă este gustarea perfectă pentru orice moment al zilei.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 3
    ouă
  • Făină
  • Unt
  • Iaurt
  • Praz
  • Brânză feta
  • Brânză de burduf
  • Iaurt
  • Cimbru proaspăt
  • Ulei de măsline
  • Boia afumată

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Într-un bol amestecăm făina cu sare și unt.
  2. Etapă de gătit
    Adăugăm un gălbenuș de ou și amestecăm.
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm puțină apă rece ca să se lege.
  4. Etapă de gătit
    Într-o tavă întindem hârtie de copt.
  5. Etapă de gătit
    Întindem aluatul în forma de copt.
  6. Etapă de gătit
    Punem aluatul la frigider timp de 20 minute.
  7. Etapă de gătit
    Punem puțin ulei la încins.
  8. Etapă de gătit
    Tocăm prazul mărunt.
  9. Etapă de gătit
    Călim prazul în uleiul încins, la foc mediu.
  10. Etapă de gătit
    Adăugăm puțin unt.
  11. Etapă de gătit
    Adăugăm cimbru proaspăt.
  12. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper.
  13. Etapă de gătit
    Într-un vas amestecăm brânza feta și brânza de burduf.
  14. Etapă de gătit
    Adăugăm 2 ouă.
  15. Etapă de gătit
    Presărăm boia afumată.
  16. Etapă de gătit
     Adăugăm iaurtul.
  17. Etapă de gătit
    Încorporăm prazul călit.
  18. Etapă de gătit
    Punem aluatul la cuptor timp de 10 minute.
  19. Etapă de gătit
    Răsturnăm compoziția peste aluatul scos din cuptor.
  20. Etapă de gătit
    Condimentăm cu piper.
  21. Etapă de gătit
    Introducem înapoi la cuptor pentru 20-30 minute.
  22. Etapă de gătit
    Scoatem tarta de la cuptor și o lăsăm să se răcească 20 minute.