Platou de Crăciun cu piept de pui


Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Răsfăț de Crăciun - un clasic piept de pui cu garnitură, "asezonat" cu un platou tradițional de bunătăți Hanul Boieresc.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 gr
    piept de pui
  • Cimbru
  • Usturoi
  • Salvie
  • Grăsime de rață sau unsoare
  • Ulei de măsline
  • Pâine toast
  • Zacuscă de pește
  • 150 g
    Hanul Boieresc gălbiori în saramură
  • Pastrama de oaie
  • 300 gr
    cârnați
  • 8
    cartofi
  • 1
    ceapă
  • Ruladă de cașcaval afumat cu piper
  • Cașcaval afumat împletit
  • 2 bucăți
    gogoșari la oțet

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tăiem cartofii în patru, îi punem în apă rece la fiert
  2. Etapă de gătit
    Strecurăm ciupercile de zeamă și le lasăm să se scurgă bine
  3. Etapă de gătit
    Tăiem jumătate de ceapă și o tocăm mărunt
  4. Etapă de gătit
    Tocăm maărunt 2-3 caței de usturoi
  5. Etapă de gătit
    Tocăm pătrunjelul
  6. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem un pic de ulei de măsline și călim ceapă puțin
  7. Etapă de gătit
    Tocăm gălbiori dar nu foarte mărunt
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm în tigaie usturoiul să se călească cu ceapa
  9. Etapă de gătit
    Adăugăm puțină apă că să se confieze ceapa și usturoiul
  10. Etapă de gătit
    În tigaie mai adăugăm și puțin unt și gălbiorii
  11. Etapă de gătit
    Adăugam sare, piper și pătrunjel și le luăm de pe foc
  12. Etapă de gătit
    Tăiem pâinea cu un pahar pe forme rotunde
  13. Etapă de gătit
    Punem în tigaie un pic de ulei de măsline și prăjim pâinea
  14. Etapă de gătit
    După ce se prăjește o dăm cu usturoi, punem ciupecile pe pâine și o asezăm pe platou
  15. Etapă de gătit
    Tăiem cârnații
  16. Etapă de gătit
    Îi asezăm pe platou
  17. Etapă de gătit
    Adăugăm rulada de cașcaval cu piper pe platou alături de cârnați
  18. Etapă de gătit
    Tăiem cașcavalul împletit și îl adăugăm pe platou
  19. Etapă de gătit
    Tăiem mărunt gogoșarii și-i adăugăm peste cașcaval
  20. Etapă de gătit
    Punem pe platou o lingură de zacuscă de pește și adăugăm puțin pătrunjel tocat peste
  21. Etapă de gătit
    Punem puiul la rumenit în tigaie, adăugam cimbru și unt și 1 cățel de usturoi și îl lăsăm să se rumenească și pe o parte și pe cealaltă
  22. Etapă de gătit
    Adăugăm din când în când sosul cu untul din tigaie peste pui
  23. Etapă de gătit
    Scoatem pe un șervețel puiul și îl lăsăm să se scurgă
  24. Etapă de gătit
    Punem un pic de ulei de măsline la încins într-o tigaie
  25. Etapă de gătit
    Adăugăm puțin usturoi, salvie sau cimbru, puiul tăiăt felii și îl rumenim pe ambele părți
  26. Etapă de gătit
    Când cartofii sunt fierți, îi strecurăm și într-un vas îi sfărâmăm cu furculița și adăugăm puțin ulei de măsline, sare și un pic de pătrunjel proaspat și piper
  27. Etapă de gătit
    Punem puiul peste cartofi, condimentăm cu sare grunjoasă și piper
  28. Etapă de gătit
    În altă tigaie punem puțin ulei de măsline și când este încins punem pastrama și o prăjim foarte bine pe ambele părți iar în interior să ramana puțin crudă, moale
  29. Etapă de gătit
    Tăiem pastrama felii și o mai călim puțin și când e rumenita o scoatem pe un platou. Presărăm un pic de sare grunjoasă