1. home
  2. Retete
  3. Salată orientală

Salată orientală


Gata în
58 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

Păstrăv afumat Hanul Boieresc
Cremă de păstrăv Hanul Boieresc
5 buc.
Ouă
Oțet de mere cu miere Hanul Boieresc
Măsline negre
Cartofi
Muștar Hanul Boieresc
2 cepe roșii mici
Ulei de floarea soarelui
Sare

Mod de preparare

1

Se fierb cartofii în coajă, foarte bine spălați în prealabil, la foc mic în apă cu sare. Se curăță cât timp sunt fierbinți și se lasă la răcit întinși pe un grătar. Odată răciti cartofii se taie în rondele subțiri.


2

Patru dintre cele cinci ouă se fierb în apă cu puțină sare, astfel încât să aibă gălbenușul tare. Se scot direct în apă rece cu gheață pentru a se răci rapid, dar și pentru a se decoji cu mai mare ușurință. Se curătă ouăle și se taie rondele cu excepția unuia singur, care se va păstra pentru maioneză.


3

Gălbenușul unui ou fiert se va folosi pentru maioneză, amestecându-l cu o lingură de muștar, dar și cu gălbenușul crud al oului rămas. Cu un tel se va amesteca întreaga compoziție, adăugând câte puțin ulei de floarea soarelui. După gust se va adăuga sare, dar și oțet de mere pentru aciditate.


4

Păstrăvul afumat se curață de oase, iar măslinelor li se îndepărtează sâmburii. Măslinele se toacă fin cu ajutorul unui cuțit până se obține o pastă groasă.


5

Ceapa se taie rondele fine și se stropește în puțin oțet de mere.


6

Toate elementele se așază artistic și desfășurat pe farfurie, amestecându-le cromatic împreună cu pasta de păstrav cu unt.

Poftă bună!