Salată cu sfeclă roșie


Gata în
45 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Aperitiv
Sănătate și culoare într-o farfurie.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • Prosciutto
  • Conopidă
  • 5
    Cartofi noi
  • Ou
  • Mustar
  • Spanac
  • O conservă de năut boabe
  • 3
    fire de ceapă verde
  • Ridichii
  • Sfeclă coaptă
  • Baby spanac
  • Oțet balsamic

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem cartofii nedecojiți la fiert, în apă cu sare.
  2. Etapă de gătit
    Punem prosciutto pe hârtie de pergament si acoperim cu o alta bucata de hârtie.
  3. Etapă de gătit
    Punem totul într-o tigaie la rumenit.
  4. Etapă de gătit
    Punem deasupra o oală ca să rămână întins.
  5. Etapă de gătit
    Tăiem felii de conopidă.
  6. Etapă de gătit
    Scurgem zeama de la năut și îl spălăm cu apă rece.
  7. Etapă de gătit
    Tăiem partea albă de la ceapa verde.
  8. Etapă de gătit
    Tăiem ceapa pe lungime.
  9. Etapă de gătit
    Tăiem ridichiile în felii subțiri.
  10. Etapă de gătit
    Punem ulei de măsline într-o tigaie.
  11. Etapă de gătit
    Punem feliile de conopidă în tigaie.
  12. Etapă de gătit
     Adăugăm ceapa verde și câteva felii de sfeclă.
  13. Etapă de gătit
    Condimentăm legumele cu sare și piper.
  14. Etapă de gătit
    Punem ouăle la fiert timp de 8 minute.
  15. Etapă de gătit
    Scoatem legumele din tigaie și le punem în vase diferite.
  16. Etapă de gătit
    Tăiem cartofii în jumătăți.
  17. Etapă de gătit
    Punem cartofii la rumenit în tigaie și condimentăm cu sare și piper.
  18. Etapă de gătit
    Într-un blender punem ulei de măsline, oțet balsamic, o linguriță de muștar.
  19. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper.
  20. Etapă de gătit
    Amestecăm cu blenderul până se omogenizează.
  21. Etapă de gătit
    Tăiem ouăle în sferturi.
  22. Etapă de gătit
    Rupem cozile de la spanac.
  23. Etapă de gătit
    Într-o farfurie adâncă facem un pat din frunze de spanac.
  24. Etapă de gătit
    Adăugăm câteva bucăți de cartofi, boabe de năut, sfeclă, puțină ceapă și câteva felii de conopidă.
  25. Etapă de gătit
    Adăugăm deasupra vinegretă.
  26. Etapă de gătit
    Adăugăm prosciutto.
  27. Etapă de gătit
    Servim