1. home
  2. Retete
  3. Easter Leftover eggs salad maioneză, icre de crap, cârnați plai sau mioriță

Easter Leftover eggs salad maioneză, icre de crap, cârnați plai sau mioriță


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

100 g
Maioneza
200 g
Carnati plai / Miorita
1 kg
Cartofi mici
50 g
Icre stiuca
500 g
Mix salata
1 borcanel
Capere
100 g
Castraveti murati
1 caserola
Chives
10 buc.
Oua rosii

Mod de preparare

1
Punem la fiert cartofi albi în coajă.
2
Curățăm 5 ouă și separăm gălbenușurile de albuș.
3
Luăm castraveți în oțet de la Hanul Boieresc și îi tocăm mărunt, apoi îi punem într-un bol alături de gălbenușuri.
4
Feliem subțire cârnați de plai Hanul Boieresc.
5
Într-o tigaie adăugăm ulei leurdă și sare.
6
Între timp mărunțim albușul de ou, apoi o legătură de pătrunjel, leurda înăbușită și câteva capere. Adăugăm totul în bol, alături de câteva lingurițe de maioneză și salată cu icre Hanul Boieresc.
7
Tocăm mărunt chives și adăugăm într-un bol, cu zeama de la castraveții murați, sare și piper.
8
Curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi mici și îi punem și pe ei în bol. Asezonăm cu lămâie după gust.
9
Compoziția va veni la final în frunze de salată cu chives presărat deasupra. Umplem și albușurile rămase și punem felii de cârnați deasupra.