Piperadă de gogoșari


Mod de preparare
10 min
Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
Un preparat pentru cei mai îndrăzneți, gustos și aromat.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

5 kg
gogoșari
1 litru
oțet din vin
1 kg
ceapă
400 g
ardei iute
3 linguri
sare
2 linguri
zahăr
1 lingură
piper
Foi de dafin

Mod de preparare

1
1
Alegem gogoșarii cei mai fermi
2
2
Se curăță gogoșarii și se taie în felii.
3
3
Curățăm ceapa și o tăiem Julien.
4
4
Tăiem ardeiul iute în felii și păstrăm semințele.
5
5
Turnăm oțetul într-o oală.
6
6
Adăugăm zahărul și sarea.
7
7
Adaugăm foile de dafin și piperul.
8
8
Adăugăm ardeiul iute, ceapa și gogoșarii.
9
9
Lăsăm să fiarbă timp de 5-10 minute.
10
10
Lăsăm să se răcească timp de câteva minute.
11
11
Punem amestecul în borcane și acoperim cu zeamă.
12
12
Punem borcanele cu capac la fiert in bain-marie.