Salată cu sfeclă roșie


Gata în
45 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
Sănătate și culoare într-o farfurie.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

Prosciutto
Conopidă
5
Cartofi noi
Ou
Mustar
Spanac
O conservă de năut boabe
3
fire de ceapă verde
Ridichii
Sfeclă coaptă
Baby spanac
Oțet balsamic

Mod de preparare

1
Punem cartofii nedecojiți la fiert, în apă cu sare.
2
Punem prosciutto pe hârtie de pergament si acoperim cu o alta bucata de hârtie.
3
Punem totul într-o tigaie la rumenit.
4
Punem deasupra o oală ca să rămână întins.
5
Tăiem felii de conopidă.
6
Scurgem zeama de la năut și îl spălăm cu apă rece.
7
Tăiem partea albă de la ceapa verde.
8
Tăiem ceapa pe lungime.
9
Tăiem ridichiile în felii subțiri.
10
Punem ulei de măsline într-o tigaie.
11
Punem feliile de conopidă în tigaie.
12
 Adăugăm ceapa verde și câteva felii de sfeclă.
13
Condimentăm legumele cu sare și piper.
14
Punem ouăle la fiert timp de 8 minute.
15
Scoatem legumele din tigaie și le punem în vase diferite.
16
Tăiem cartofii în jumătăți.
17
Punem cartofii la rumenit în tigaie și condimentăm cu sare și piper.
18
Într-un blender punem ulei de măsline, oțet balsamic, o linguriță de muștar.
19
Condimentăm cu sare și piper.
20
Amestecăm cu blenderul până se omogenizează.
21
Tăiem ouăle în sferturi.
22
Rupem cozile de la spanac.
23
Într-o farfurie adâncă facem un pat din frunze de spanac.
24
Adăugăm câteva bucăți de cartofi, boabe de năut, sfeclă, puțină ceapă și câteva felii de conopidă.
25
Adăugăm deasupra vinegretă.
26
Adăugăm prosciutto.
27
Servim