Salate light, de vară


Mod de preparare
30 min
Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
Prospețime și savoare, cu două salate răcoritoare. Numai bune pentru zilele călduroase de vară!

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

Salată de paste:
300 g
paste scurte (penne, fusilli)
roșii cherry
mozarella
porumb
rucola
ulei de masline
grana padano

Salată cu portocale, rodie și măsline:
- 2-3 portocale - 1 rodie - 1 ceapă roșie - măsline - frunze de mentă - boabe de coriandru - sare - ulei de măsline

Mod de preparare

1

Salată de paste

- Punem la fiert pastele într-un vas cu apă și sare. Le fierbem conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Le scurgem de apă și le punem într-un bol.
- Amestecăm apoi pastele cu roșiile tăiate în două, măslinele, mozarella, boabele de porumb și frunze de rucola. Întrucât este o salată light, de vară, nu avem cantități exacte de ingrediente, avem libertatea de a jongla cu ele în funcție de ce ne place mai mult. Pentru oferta de la Penny ne-a inspirat, noi am adaugat mai multe măsline.
- Finisăm totul cu un firicel de ulei de măsline și câteva fâșii de grana padano sau parmezan și servim salata rece, alături de vinul preferat sau de o limonadă proaspătă.

2

Salată cu portocale, rodie și măsline

- Curățăm portocalele de coajă, îndepărtând și membrana albă. Le tăiem rondele și le depozităm într-un bol.

- Curățăm rodia în două și presărăm semințele ei peste portocale.

- Adăugăm ceapa tăiată rondele – avem nevoie de o ceapă nu foarte iute, care să confere o aromă subtilă salatei – și măslinele.

- Completăm cu frunzele de mentă tocate și, opțional, cu boabe de coriandru strivite într-un mojar.

- Asezonăm cu un praf de sare și un firicel de ulei de măsline.

- Lăsăm totul să se marineze la frigider.

- După ce aromele s-au întrepătruns, servim salata rece în farfurii individuale: un răsfăț pentru zilele călduroase de vară!