Un deliciu de toamnă pentru care ne trebuie doar puțină răbdare și cele mai bune ingrediente de la PENNY.
Ingrediente pentru
Porții
7
Ardei grași, în mai multe culori
1 kg
Carne de porc tocată
2
Ceapă
2
Ouă
3 căței
Usturoi
4
Roșii
1 legătură
Pătrunjel
200 g
Orez
3 fire
Leuștean
200 g
Smântână
Sare
Piper
1
Etapă de gătit
Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit, după ce încingem bine uleiul în tigaie.
2
Etapă de gătit
După ce se înmoaie ceapa, adăugăm orezul uscat în tigaie și amestecăm bine timp de 2 minute.
3
Etapă de gătit
Într-un castron încăpător punem carnea tocată și adăugăm ceapa și orezul călit deasupra.
4
Etapă de gătit
Tocăm leaușteanul și îl adăugăm peste restul ingredientelor din bol, alături de ouă, sare și piper după gust.
5
Etapă de gătit
Spălăm ardeii și îndepărtăm cu grijă cotorul cu semințe.
6
Etapă de gătit
Adăugăm umplutura în ardei și îi așezăm într-o oală mare.
7
Etapă de gătit
Între timp pregătim roșiile pentru sos. Le crestăm și le cufundăm 10 secunde într-o oală în care am fiert apă.
8
Etapă de gătit
Decojim roșiile și le tocăm mărunt sau le băgăm direct la blender alături de usturoi și condimente.
9
Etapă de gătit
Turnăm sosul de roșii peste ardeii din oală și completăm cu apă (în jur de 2 căni). Adăugăm sare și piper, punem capacul apoi lăsăm să fiarbă la foc mediu timp de 50 de minute.
10
Etapă de gătit
La final servim cu smântână.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
7
Ardei grași, în mai multe culori
1 kg
Carne de porc tocată
2
Ceapă
2
Ouă
3 căței
Usturoi
4
Roșii
1 legătură
Pătrunjel
200 g
Orez
3 fire
Leuștean
200 g
Smântână
Sare
Piper
Mod de preparare
1
Etapă de gătit
Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit, după ce încingem bine uleiul în tigaie.
2
Etapă de gătit
După ce se înmoaie ceapa, adăugăm orezul uscat în tigaie și amestecăm bine timp de 2 minute.
3
Etapă de gătit
Într-un castron încăpător punem carnea tocată și adăugăm ceapa și orezul călit deasupra.
4
Etapă de gătit
Tocăm leaușteanul și îl adăugăm peste restul ingredientelor din bol, alături de ouă, sare și piper după gust.
5
Etapă de gătit
Spălăm ardeii și îndepărtăm cu grijă cotorul cu semințe.
6
Etapă de gătit
Adăugăm umplutura în ardei și îi așezăm într-o oală mare.
7
Etapă de gătit
Între timp pregătim roșiile pentru sos. Le crestăm și le cufundăm 10 secunde într-o oală în care am fiert apă.
8
Etapă de gătit
Decojim roșiile și le tocăm mărunt sau le băgăm direct la blender alături de usturoi și condimente.
9
Etapă de gătit
Turnăm sosul de roșii peste ardeii din oală și completăm cu apă (în jur de 2 căni). Adăugăm sare și piper, punem capacul apoi lăsăm să fiarbă la foc mediu timp de 50 de minute.