Carne de porc cu trei garnituri


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    carne de porc lucru
  • 1
    vânătă
  • 4
    ardei capia
  • 1
    varză roșie
  • 2 foi
    dafin
  • chimen
  • 100 ml
    vin alb
  • struguri albi
  • 1 lingură
    miere
  • oțet balsamic
  • oțet
  • ardei iute
  • boabe de piper

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tăiem carnea de porc lucru în bucățele și condimentăm cu sare și piper. Lăsăm apoi carnea să se odihnească
  2. Etapă de gătit
    Punem o oală pe foc cu puțin ulei de măsline, în care punem chimen
  3. Etapă de gătit
    Tocăm varza roșie, pe care o punem în oală și amestecăm
  4. Etapă de gătit
    Turnăm și puțin vin alb, aproximativ 100 ml
  5. Etapă de gătit
    Adăugăm boabe de piper și două foi de dafin, atunci când se mai înmoaie varza
  6. Etapă de gătit
    Lăsăm la foc mic până mai scade vinul, apoi mai adăugăm puțină apă, sare și piper
  7. Etapă de gătit
    Frigem carnea într-o tigaie încinsă, fără ulei, deoarece are carnea suficientă grăsime
  8. Etapă de gătit
    Tăiem vânăta pe lung, apoi în bucăți mari
  9. Etapă de gătit
    Turnăm ulei de floarea soarelui într-o tigaie, punem mai mult pentru că vinetele vor absorbi destul de mult ulei. Când uleiul s-a încins, adăugăm și vinetele
  10. Etapă de gătit
    Suntem atenți la tigaia cu carne și mai punem puțină apă
  11. Etapă de gătit
    Curățăm usturoiul, sfărâmăm trei căței de usturoi pe care îi punem la carne
  12. Etapă de gătit
    Întoarcem vinetele pe toate părțile
  13. Etapă de gătit
    Punem capac peste carne să se facă mai repede
  14. Etapă de gătit
    Când s-a înmuiat varza, punem mierea și amestecăm
  15. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper, apoi punem puțin oțet balsamic
  16. Etapă de gătit
    Scoatem vinetele pe prosoape de hârtie, să absoarbă surplusul de ulei
  17. Etapă de gătit
    Coacem ardeii pe grilajul din cuptor
  18. Etapă de gătit
    Curățăm ardeii copți
  19. Etapă de gătit
    Luăm capacul de pe carne când a mai scăzut apa și mai lăsăm pe foc, să se rumenească
  20. Etapă de gătit
    La final amestecăm varza cu o mână de boabe de struguri albi
  21. Etapă de gătit
    Punem vinetele într-un bol și condimentăm cu sare și piper
  22. Etapă de gătit
    Punem oțet peste ardeii copți, puțin ulei și puțin usturoi tocat foarte mărunt
  23. Etapă de gătit
    Pe farfurie așezăm întâi varza cu struguri, apoi bucățelele de carne lângă, apoi punem vinetele și peste, ardeii copți
  24. Etapă de gătit
    Peste varză tocăm puțin ardei iute