Cartofi gratinați cu Grana Padano


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 3 bucăți
    piept de pui
  • 3
    cartofi mari
  • 1
    cartof dulce
  • 4 căței
    usturoi
  • 1
    sfeclă roșie
  • 200 ml
    smântână lichidă
  • 100 ml
    lapte
  • Grana Padano
  • nucșoară rasă
  • 50 g
    unt
  • salvie proaspătă
  • hrean
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem puiul la macerat într-un vas. Adăugăm sare, piper, salvie proaspătă, ulei de măsline, un cățel de usturoi sfărâmat, zeamă de lămâie
  2. Etapă de gătit
    Acoperim bolul cu folie și lăsăm deoparte să intre aromele în carnea de pui
  3. Etapă de gătit
    Curățăm cartofii și îi tăiem în felii subțiri, egale
  4. Etapă de gătit
    Frecăm pereții tigăii cu un cățel de usturoi
  5. Etapă de gătit
    Punem cartofii în tigaie
  6. Etapă de gătit
    Adăugăm smântâna lichidă și lapte peste cartofi
  7. Etapă de gătit
    Presărăm puțină nucșoară rasă și puțin unt
  8. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper
  9. Etapă de gătit
    Lăsăm cartofii la fiert
  10. Etapă de gătit
    Radem Grana Padano și presărăm peste cartofi
  11. Etapă de gătit
    Punem tigaia cu cartofi la cuptor, fără capac, până prinde crustă arămie
  12. Etapă de gătit
    Punem sfecla cu sare într-o folie de aluminiu și o punem la copt în cuptor
  13. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline la încins și punem bucățile de pui la prăjit
  14. Etapă de gătit
    La final adăugăm puțin unt, salvia și usturoiul strivit
  15. Etapă de gătit
    Punem sos peste bucățile de pui
  16. Etapă de gătit
    Punem capacul peste tigaie, domolim puțin focul
  17. Etapă de gătit
    Decojim sfecla coaptă și o tăiem bucățele
  18. Etapă de gătit
    Punem sfecla la scurs pe șervete de hărtie, într-un bol
  19. Etapă de gătit
    Adăugăm ulei de măsline, sare, piper și hrean
  20. Etapă de gătit
    Montăm pe farfurie o bucată de pui, cu cartofii gratinați și o lingură de salată de sfeclă
  21. Etapă de gătit
    Punem puiul la macerat într-un vas. Adăugăm sare, piper, salvie proaspătă, ulei de măsline, un cățel de usturoi sfărâmat, zeamă de lămâie
  22. Etapă de gătit
    Acoperim bolul cu folie și lăsăm deoparte să intre aromele în carnea de pui
  23. Etapă de gătit
    Curățăm cartofii și îi tăiem în felii subțiri, egale
  24. Etapă de gătit
    Frecăm pereții tigăii cu un cățel de usturoi
  25. Etapă de gătit
    Punem cartofii în tigaie
  26. Etapă de gătit
    Adăugăm smântâna lichidă și lapte peste cartofi
  27. Etapă de gătit
    Presărăm puțină nucșoară rasă și puțin unt
  28. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper
  29. Etapă de gătit
    Lăsăm cartofii la fiert
  30. Etapă de gătit
    Radem Grana Padano și presărăm peste cartofi
  31. Etapă de gătit
    Punem tigaia cu cartofi la cuptor, fără capac, până prinde crustă arămie
  32. Etapă de gătit
    Punem sfecla cu sare într-o folie de aluminiu și o punem la copt în cuptor
  33. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline la încins și punem bucățile de pui la prăjit
  34. Etapă de gătit
    La final adăugăm puțin unt, salvia și usturoiul strivit
  35. Etapă de gătit
    Punem sos peste bucățile de pui
  36. Etapă de gătit
    Punem capacul peste tigaie, domolim puțin focul
  37. Etapă de gătit
    Decojim sfecla coaptă și o tăiem bucățele
  38. Etapă de gătit
    Punem sfecla la scurs pe șervete de hărtie, într-un bol
  39. Etapă de gătit
    Adăugăm ulei de măsline, sare, piper și hrean
  40. Etapă de gătit
    Montăm pe farfurie o bucată de pui, cu cartofii gratinați și o lingură de salată de sfeclă