Cartofi gratinați cu Grana Padano

Gata în
60 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
3 bucăți
piept de pui
3
cartofi mari
1
cartof dulce
4 căței
usturoi
1
sfeclă roșie
200 ml
smântână lichidă
100 ml
lapte
Grana Padano
nucșoară rasă
50 g
unt
salvie proaspătă
hrean
sare
piper
ulei de măsline

Mod de preparare

1
Punem puiul la macerat într-un vas. Adăugăm sare, piper, salvie proaspătă, ulei de măsline, un cățel de usturoi sfărâmat, zeamă de lămâie
2
Acoperim bolul cu folie și lăsăm deoparte să intre aromele în carnea de pui
3
Curățăm cartofii și îi tăiem în felii subțiri, egale
4
Frecăm pereții tigăii cu un cățel de usturoi
5
Punem cartofii în tigaie
6
Adăugăm smântâna lichidă și lapte peste cartofi
7
Presărăm puțină nucșoară rasă și puțin unt
8
Condimentăm cu sare și piper
9
Lăsăm cartofii la fiert
10
Radem Grana Padano și presărăm peste cartofi
11
Punem tigaia cu cartofi la cuptor, fără capac, până prinde crustă arămie
12
Punem sfecla cu sare într-o folie de aluminiu și o punem la copt în cuptor
13
Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline la încins și punem bucățile de pui la prăjit
14
La final adăugăm puțin unt, salvia și usturoiul strivit
15
Punem sos peste bucățile de pui
16
Punem capacul peste tigaie, domolim puțin focul
17
Decojim sfecla coaptă și o tăiem bucățele
18
Punem sfecla la scurs pe șervete de hărtie, într-un bol
19
Adăugăm ulei de măsline, sare, piper și hrean
20
Montăm pe farfurie o bucată de pui, cu cartofii gratinați și o lingură de salată de sfeclă
21
Punem puiul la macerat într-un vas. Adăugăm sare, piper, salvie proaspătă, ulei de măsline, un cățel de usturoi sfărâmat, zeamă de lămâie
22
Acoperim bolul cu folie și lăsăm deoparte să intre aromele în carnea de pui
23
Curățăm cartofii și îi tăiem în felii subțiri, egale
24
Frecăm pereții tigăii cu un cățel de usturoi
25
Punem cartofii în tigaie
26
Adăugăm smântâna lichidă și lapte peste cartofi
27
Presărăm puțină nucșoară rasă și puțin unt
28
Condimentăm cu sare și piper
29
Lăsăm cartofii la fiert
30
Radem Grana Padano și presărăm peste cartofi
31
Punem tigaia cu cartofi la cuptor, fără capac, până prinde crustă arămie
32
Punem sfecla cu sare într-o folie de aluminiu și o punem la copt în cuptor
33
Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline la încins și punem bucățile de pui la prăjit
34
La final adăugăm puțin unt, salvia și usturoiul strivit
35
Punem sos peste bucățile de pui
36
Punem capacul peste tigaie, domolim puțin focul
37
Decojim sfecla coaptă și o tăiem bucățele
38
Punem sfecla la scurs pe șervete de hărtie, într-un bol
39
Adăugăm ulei de măsline, sare, piper și hrean
40
Montăm pe farfurie o bucată de pui, cu cartofii gratinați și o lingură de salată de sfeclă