Economisim bani, nu dragoste.
Economisim bani, nu dragoste.

Cartofi copți la cuptor cu salam

Mod de preparare
30 min
Gata în
100 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
8
cartofi
200 g
salam feliat
140 g
brânză topită
100 g
cașcaval
200 g
iaurt
1
salată verde
3 căței
usturoi
2 buc
ceapă verde
sare
piper
ulei de măsline

Mod de preparare

1
Spălăm bine cartofii și îi punem întregi la cuptor, cu tot cu coajă astfel încât să păstreze toată aroma, timp de 50 min. la 180 grade. Cât timp se coc cartofii, pregătim umplutura
2
Tocăm salamul feliat în bucăți mai măricele, pe care le punem într-un bol și le dezlipim unele de altele
3
Adăugăm brânza topită, o ceapă verde toccata mărunt și cașcaval ras pe răzătoarea mică. Condimentăm cu sare și piper, apoi amestecăm bine ingredientele
4
Pregătim și un dressing de salată din 200 g de iaurt, pe care îl punem într-un bol și amestecăm, astfel iaurtul va avea o consistență cremoasă
5
Tocăm foarte fin o ceapă verde, atât parta alba cât și cozile verzi, însă evităm partea de mijloc, pentru că este mai tare
6
Tăiem tot foarte fin și 2 căței de usturoi, apoi amestecăm ceapa și usturoiul cu iaurtul. Condimentăm cu sare și piper, punem și puțin ulei de măsline, apoi amestecăm
7
Când s-au înmuiat cartofii înseamnă că sunt gata, așa că îi scoatem din cuptor. Îi tăiem jumătăți, pe lungime, și udăm cuțitul să nu se lipească
8
Cu o linguriță scobim miezul cartofilor, până obținem un fel de bărcuțe din cartof, iar miezul fierbinte îl adăugăm în compoziția de umplutură și amestecăm bine
9
Umplem bărcuțele de cartof cu compoziția pe bază de salam. Punem destul de multă umplutură, astfel încât jumătățile de cartof umplute să aibă dimensiunea unui cartof întreg
10
Așezăm cartofii umpluți în tavă și radem cașcaval pe deasupra. Lăsăm la cuptor aprox. 10 min. la 180 grade, până se topește cașcavalul
11
Între timp pregătim salata. O spălăm bine, tăiem frunzele în sferturi și le punem într-un bol mare, să putem amesteca bine
12
Adăugăm dressingul de iaurt, condimentăm cu sare și piper, punem și puțin ulei de măsline
13
Când sunt gata cartofii, ne putem pregăti pentru servire. Punem salată într-un bol, așeyăm cartofii peste salată și decorăm cu cozi de ceapă verde tocate fin