Balmos


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 buc.
Dovleac plăcintar
se pune dupa ochi, in functie de consistenta dorita
Mălai grișat
150 g
Brânză de burduf Hanul Boieresc
1 l
Lapte Hanul Boieresc
150 g
Smântână Hanul Boieresc
100 g
Unt
199 g
Smântână lichidă
Ardei iute: 2 bucăți
2 bucăți
Ardei iute
50 ml
Oțet
100 g
Zahăr

Mod de preparare

1

Prima data, taiem dovleacul rondele. Apoi indepartam partea care are seminte. Curatam bine semintele de pe fiecare rondea. Il punem la cuptor pret de 10 minute, la 180 de grade. Ca sa se faca bine, il mai intoarcem din cand in cand.


2

Trecem la ardei. Il curatam de seminte si il taiem cubulete. Pe foc incalzim intre timp otetul impreuna cu zaharul si 15ml de apa. Amestecul cald se toarna peste ardeiul cubulete, pentru o murare rapida.


3

Punem smantana lichida pe foc si incalzim pana in momentul fierberii, cand adaugam 50 de grame de branza de burduf.


4

Punem laptele pe foc, si atunci cand se incalzeste turnam malaiul, pe care il amestecam cu un tel. Apoi adaugam treptat branza de burduf, smantana si la final untul.


5

Sosul de la pasul 3 se pune intr-o farfurie, iar apoi punem rondeaua umpluta cu mamaliga.


6

Ornam cu ardeiul iute murat.

Poftă bună!