1. home
  2. Retete
  3. Ceafă de porc

Ceafă de porc


Gata în
90 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 kg
Ceafă de porc de la Hanul Boieresc
2 kg
Cartofi pentru prăjit de la Hanul Boieresc
1 buc.
Varză albă
3 buc.
Morcovi
2 buc.
Ceapă
2 buc.
Foi de dafin
1 buc.
Varză murată
5 g
Piper negru boabe
200 ml
Zeamă varză
1 legătură
Patrunjel
30 g
Sare
50 g
Făină
250 g
Ulei floarea soarelui
1 buc.
Ou
praf de piper negru măcinat

Mod de preparare

1

Se curăță morcovii și cepele, apoi se dau pe răzătoare. Se călesc într-o tigaie încăpătoare cu puțin ulei de floarea soarelui. Separat se vor tăia ambele verze (proaspătă+murată) și se vor căli cu puțin ulei de floarea soarelui într-o oală. Se vor adăuga piperul și foile de dafin, dar și amestecul călit de morcov și ceapă. Vom turna 200 ml zeamă de varză și vom găti preț de 15 minute la foc mare amestecând continuu. Imediat după acest proces se va introduce oala la cuptor la 190 de grade C pentru 30 minute, până la rumenire.


2

Se curăță cartofii și se taie cubulețe foarte mici. Pentru o prăjire rapidă, cubulețele de cartofi se pot fierbe în apă cu puțină sare preț de 5 minute. Se scot în apă rece și se îndepărtează excesul de umiditate folosind prosop sau hârtie de bucătărie.


3

Ceafa de porc se feliază subțire și se bate cu ajutorul unui ciocan de bucătărie. Se asezonează cu sare și piper pe ambele părți și se va îndepărta orice exces de grăsime, tendoane sau oase. Acestea din urmă se vor frige separat într-o tigaie încinsă cu puțin ulei până la caramelizare. Uleiul rezultat îl vom folosi ca un aport suplimentar de aromă pentru ceafa noastră.


4

Ceafa se va da prin faină și apoi prin ou și iar prin faină, după care se pune peste patul de cartofi și se apasă pentru a forma o crustă din cubulețe de cartofi. Odată obținută crusta, pentru rezultate mai bune se poate congela timp de 30 minute și apoi se va prăji într-un strat subțire de ulei, timp de 4-5 minute pe fiecare parte la temperatură medie. Se servește cu varză călită și pătrunjel proaspăt.

Poftă bună!