Chiftele de curcan în sos de vin


Mod de preparare
30 Min
Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    carne tocată de curcan
  • ceapă
  • usturoi
  • salvie proaspătă
  • pătrunjel proaspăt
  • unt
  • ou
  • cașcaval
  • pesmet
  • chiflă
  • supă de pui
  • ardei iute
  • vin alb
  • ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tocăm foarte mărunt o jumătate de ceapă
  2. Etapă de gătit
    Tocăm un cățel de usturoi
  3. Etapă de gătit
    Punem ceapa și usturoiul peste carnea tocată
  4. Etapă de gătit
    Adăugăm un ou
  5. Etapă de gătit
    Adăugăm pătrunjel tocat
  6. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper
  7. Etapă de gătit
    Omogenizăm compoziția
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm puțin pesmet
  9. Etapă de gătit
    Încingem ulei de floarea soarelui
  10. Etapă de gătit
    Ne ungem mâinile cu ulei și modelăm chiftelele
  11. Etapă de gătit
    Punem chiftelele la prăjit
  12. Etapă de gătit
    Tocăm mărunt cealaltă jumătate de ceapă
  13. Etapă de gătit
    Tocăm un cățel de usturoi
  14. Etapă de gătit
    Le adăugăm peste chiftele
  15. Etapă de gătit
    Stingem cu puțin vin alb
  16. Etapă de gătit
    Adăugăm puțin unt
  17. Etapă de gătit
    Adăugăm salvia tocată
  18. Etapă de gătit
    Răsturnăm supa de pui
  19. Etapă de gătit
    Tăiem felii de cașcaval și le punem peste chiftele
  20. Etapă de gătit
    Punem capacul și lăsăm câteva minute
  21. Etapă de gătit
    Tăiem chifla în jumătăți
  22. Etapă de gătit
    Punem sos pe partea de jos a chiflei
  23. Etapă de gătit
    Punem carnea, adăugăm câteva felii de ardei iute
  24. Etapă de gătit
    Înmuiem capacul de la chiflă în sos și îl punem deasupra