Chiftele de post


Mod de preparare
20 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

100 g
orez
1 legătură
pătrunjel proaspăt
3 căței
usturoi
1
dovlecel
1
ceapă
4
cartofi
pesmet
700 ml
sos de roșii
foi de dafin
boia iute

Mod de preparare

1
Tocăm mărunt o jumătate de ceapă și o punem la călit în ulei
2
Adăugăm doi căței de usturoi rași
3
Adăugăm și dovlecelul ras
4
Spalăm orezul de două ori și îl punem la fiert
5
Curățăm cartofii și îi punem la fiert
6
Cand a fiert orezul si devine cleios strecurăm într-un bol și îl lasam deoparte
7
Tocăm pătrunjelul mărunt
8
Adăugăm dovlecel ras călit
9
Peste compoziție adăugăm puțin pesmet cât să se lege compoziția
10
Adăugăm o mână de orez si amestecăm
11
Pentru sos, punem puțin ulei în cratiță
12
Tocăm mărunt cealaltă jumătate de ceapă și o punem la călit
13
Adăugăm și doi căței de usturoi dați pe răzătoare și punem la călit împreună cu ceapa
14
Adăugăm sosul de roșii
15
Adăugăm foile de dafin, puțin zahăr, cozile de la pătrunjel, sare și piper și lăsăm să fiarbă
16
Adăugăm și puțină boia iute
17
Strecurăm cartofii și îi sfărâmăm cu furculița
18
Adăugăm cartofii peste compoziția de dovlecel și amestecăm
19
Modelăm chiftelele
20
Presărăm pesmet este chiftele
21
Într-o tigaie punem ulei la încins și prăjim chiftelele
22
Le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei
23
Punem sos în farfurie, adăugăm 3 chifteluțe
24
Presărăm pesmet deasupra, adăugăm pătrunjel, sare și puțin ulei