Chiftele de post


Mod de preparare
20 Min
Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 100 g
    orez
  • 1 legătură
    pătrunjel proaspăt
  • 3 căței
    usturoi
  • 1
    dovlecel
  • 1
    ceapă
  • 4
    cartofi
  • pesmet
  • 700 ml
    sos de roșii
  • foi de dafin
  • boia iute

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tocăm mărunt o jumătate de ceapă și o punem la călit în ulei
  2. Etapă de gătit
    Adăugăm doi căței de usturoi rași
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm și dovlecelul ras
  4. Etapă de gătit
    Spalăm orezul de două ori și îl punem la fiert
  5. Etapă de gătit
    Curățăm cartofii și îi punem la fiert
  6. Etapă de gătit
    Cand a fiert orezul si devine cleios strecurăm într-un bol și îl lasam deoparte
  7. Etapă de gătit
    Tocăm pătrunjelul mărunt
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm dovlecel ras călit
  9. Etapă de gătit
    Peste compoziție adăugăm puțin pesmet cât să se lege compoziția
  10. Etapă de gătit
    Adăugăm o mână de orez si amestecăm
  11. Etapă de gătit
    Pentru sos, punem puțin ulei în cratiță
  12. Etapă de gătit
    Tocăm mărunt cealaltă jumătate de ceapă și o punem la călit
  13. Etapă de gătit
    Adăugăm și doi căței de usturoi dați pe răzătoare și punem la călit împreună cu ceapa
  14. Etapă de gătit
    Adăugăm sosul de roșii
  15. Etapă de gătit
    Adăugăm foile de dafin, puțin zahăr, cozile de la pătrunjel, sare și piper și lăsăm să fiarbă
  16. Etapă de gătit
    Adăugăm și puțină boia iute
  17. Etapă de gătit
    Strecurăm cartofii și îi sfărâmăm cu furculița
  18. Etapă de gătit
    Adăugăm cartofii peste compoziția de dovlecel și amestecăm
  19. Etapă de gătit
    Modelăm chiftelele
  20. Etapă de gătit
    Presărăm pesmet este chiftele
  21. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem ulei la încins și prăjim chiftelele
  22. Etapă de gătit
    Le scoatem pe un prosop de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei
  23. Etapă de gătit
    Punem sos în farfurie, adăugăm 3 chifteluțe
  24. Etapă de gătit
    Presărăm pesmet deasupra, adăugăm pătrunjel, sare și puțin ulei