Ciorbă de legume

Gata în
60 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Supe și ciorbe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
2
morcovi
1
cartof
1
conopidă
mazăre
1 conservă
roșii întregi decojite
2
cepe
1
dovlecel
1
rădăcină de țelină
zeama de la o lămâie
pâine pentru crutoane

Mod de preparare

1
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt
2
Tăiem morcovii în cubulețe
3
Curățăm țelina și dovlecelul și le tăiem în cubulețe mici
4
Curățăm și cartofii și îi tăiem mărunt
5
Punem puțin ulei în oală la încins
6
Punem la călit în ulei țelina, cartofii, morcovii, ceapa și conopida
7
Adăugăm și mazărea
8
Presărăm puțin cimbru
9
Aădugăm și dovlecelul
10
La final adăugăm roșiile întregi din conservă și le mărunțim puțin cu lingura de lemn, direct în oală
11
Turnăm apă peste legume și lăsăm să fiarbă
12
Adăugăm sare și piper
13
Punem legătura de pătrunjel întreagă
14
Adăugăm 2 mâini de paste orzo
15
Punem capacul și lăsăm totul să fiarbă la foc mic
16
Între timp, tăiem pâinea felii
17
Încingem puțin ulei de măsline într-o tigaie și punem feliile de pâine la rumenit
18
Frecăm feliile de pâine prăjită cu un cățel de usturoi și presărăm puțină sare
19
După ce oprim focul, acrim ciorba cu zeamă de lămâie
20
Servim în farfurii adânci