Ciorbă de legume


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 2
    morcovi
  • 1
    cartof
  • 1
    conopidă
  • mazăre
  • 1 conservă
    roșii întregi decojite
  • 2
    cepe
  • 1
    dovlecel
  • 1
    rădăcină de țelină
  • zeama de la o lămâie
  • pâine pentru crutoane

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Curățăm ceapa și o tocăm mărunt
  2. Etapă de gătit
    Tăiem morcovii în cubulețe
  3. Etapă de gătit
    Curățăm țelina și dovlecelul și le tăiem în cubulețe mici
  4. Etapă de gătit
    Curățăm și cartofii și îi tăiem mărunt
  5. Etapă de gătit
    Punem puțin ulei în oală la încins
  6. Etapă de gătit
    Punem la călit în ulei țelina, cartofii, morcovii, ceapa și conopida
  7. Etapă de gătit
    Adăugăm și mazărea
  8. Etapă de gătit
    Presărăm puțin cimbru
  9. Etapă de gătit
    Aădugăm și dovlecelul
  10. Etapă de gătit
    La final adăugăm roșiile întregi din conservă și le mărunțim puțin cu lingura de lemn, direct în oală
  11. Etapă de gătit
    Turnăm apă peste legume și lăsăm să fiarbă
  12. Etapă de gătit
    Adăugăm sare și piper
  13. Etapă de gătit
    Punem legătura de pătrunjel întreagă
  14. Etapă de gătit
    Adăugăm 2 mâini de paste orzo
  15. Etapă de gătit
    Punem capacul și lăsăm totul să fiarbă la foc mic
  16. Etapă de gătit
    Între timp, tăiem pâinea felii
  17. Etapă de gătit
    Încingem puțin ulei de măsline într-o tigaie și punem feliile de pâine la rumenit
  18. Etapă de gătit
    Frecăm feliile de pâine prăjită cu un cățel de usturoi și presărăm puțină sare
  19. Etapă de gătit
    După ce oprim focul, acrim ciorba cu zeamă de lămâie
  20. Etapă de gătit
    Servim în farfurii adânci