Perișoare în supă avgolemono


Gata în
45 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe
Acrișoară și revigorantă, supa avgolemono cu perișoare este una tradițional grecească, asemănătoare cu ciorba noastră de perișoare.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 250 g
    carne de curcan
  • 2
    ouă
  • 1
    ceapă albă
  • 1 mână
    orez
  • 1 legătură
    pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 50 g
    făină
  • 1 l
    apă caldă
  • 1
    lămâie
  • mărar
  • 1 cub
    unt

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Carnea se toacă și se amestecă împreună cu ceapa și un albuș de ou, apoi se asezonează cu sare și piper. Se adaugă orezul și patrunjelul tocat.
  2. Etapă de gătit
    Din carne se ia câte o cantitate potrivită și se formează perișoare, care se trec prin făină și se așază pe o farfurie.
  3. Etapă de gătit
    Într-o oală se topește cubul de unt, se adaugă perișoarele (nu se lasă până se rumenesc) și se acoperă cu apă caldă, turnată puțin câte puțin. Se fierbe la foc mic, pentru a evita ca perișoarele să se sfărâme. În aproximativ jumătate de oră, perișoarele vor fi gata.
  4. Etapă de gătit
    Între timp, separat se bat ca pentru omletă 2 gălbenușuri și un albuș cu zeamă de la o lămâie, sare și piper. Se ia cu polonicul din zeama care fierbe în oală și se adaugă puțin câte puțin peste amestecul de ou, cu mare grijă. Dacă se adaugă o cantitate de supă prea fierbinte deodată, riscăm ca oul să devină omletă :)
  5. Etapă de gătit
    Când sunt fierte perișoarele, se adaugă amestecul de ouă (avgolemono) peste ele și se mai continuă fierberea pe aragaz timp de 2-3 minute.
  6. Etapă de gătit
    La final, se adaugă mărarul și se servește supa caldă.