Supă cremă de ciuperci


Mod de preparare
25 Min
Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 6
    ciuperci medii
  • smântână vegetală
  • 1 legătură
    pătrunjel
  • 1 buc.
    conopidă
  • 1 buc
    ceapă
  • 1 buc
    țelină
  • 1
    sfeclă
  • ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tăiem țelina în bucăți mari
  2. Etapă de gătit
    Curățăm o ceapa și o tăiem în jumătăți
  3. Etapă de gătit
    Tăiem 3 straturi de folie de aluminiu
  4. Etapă de gătit
    Punem țelina, ceapa, cățeii de usturoi cu tot cu coajă, câteva flori de conopidă, 2 crenguțe de cimbru, sare și piper
  5. Etapă de gătit
    Strângem folia de aluminiu bine, astfel încât să nu iasă aburii deloc
  6. Etapă de gătit
    Curățăm sfecla și o tăiem în bucăți mari
  7. Etapă de gătit
    Pe o folie de aluminiu punem bucățile de sfeclă, ulei de măsline, sare, piper și cimbru. Împachetăm folia de aluminiu
  8. Etapă de gătit
    Punem legumele la cuptor timp de 25 minute
  9. Etapă de gătit
    Curățăm ciupercile și le tăiem în sferturi
  10. Etapă de gătit
    Curățăm cea de-a doua ceapă și o tocăm mărunt
  11. Etapă de gătit
    Într-o crăticioară punem la încins puțin ulei de măsline
  12. Etapă de gătit
    Călim ciupercile în ulei de măsline și lăsăm pe foc până lasă zeamă
  13. Etapă de gătit
    Adăugăm și ceapa tăiată mărunt
  14. Etapă de gătit
    Punem sare și piper
  15. Etapă de gătit
    Amestecăm și așteptăm să se mai evapore zeama
  16. Etapă de gătit
    Adăugăm smântâna lichidă
  17. Etapă de gătit
    Punem tot amestecul în blender și le pasăm
  18. Etapă de gătit
    Răsturnăm crema înapoi în crăticioară și lăsăm să fiarbă la foc mic
  19. Etapă de gătit
    Scoatem și legumele din cuptor
  20. Etapă de gătit
    Punem crema de ciuperci într-o farfurie adâncă și punem deasupra bucățele de legume coapte
  21. Etapă de gătit
    Ornăm cu pătrunjel tăiat mărunt