Supă-cremă de țelină, păstârnac și broccoli


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe
Îți plac ciorbele? Încearcă și o supă-cremă hrănitoare și ușor de făcut. Sigur vei ajunge să o iubești!

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    rădăcină de țelină
  • 1 buc.
    păstârnac
  • 1
    broccoli
  • 1
    ceapă
  • unt
  • 1.5 l
    supă de pui (stock)
  • sare
  • piper
  • opțional: câteva linguri de smântână

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Într-o oală, topim un cub de unt și călim în el ceapa tocată
  2. Etapă de gătit
    Adăugăm pe rând țelina tocată, bucățile de păstârnac și pe cele de broccoli. Păstrăm câteva bucățele de broccoli pentru decor
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm în oală supa de pui și lăsăm să fiarbă până când legumele sunt întrepătrunse
  4. Etapă de gătit
    Între timp, într-o tigaie, tragem în unt bucățile de broccoli rămase
  5. Etapă de gătit
    Verificăm legumele din oală. Când sunt făcute, cu un polonic mutăm totul într-un blender și mixăm pentru ca amestecul să se transforme într-o supă-cremă
  6. Etapă de gătit
    Turnăm supa-cremă din blender înapoi în oală și o mai lăsăm câteva minute pe foc: acum este momentul în care putem să o asezonăm cu sare și piper conform preferințelor
  7. Etapă de gătit
    Iar dacă dorim, adăugăm câteva linguri de smântână
  8. Etapă de gătit
    Supa se servește caldă, cu bucățelele de broccoli trase în unt, simplă sau însoțită de crutoane.