Supă cremă de lobodă


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 4
    napi
  • 3 legături
    leurdă
  • 3 legături
    lobodă
  • kaizer Hanul Boieresc
  • 150 g
    brânză de burduf
  • 150 g
    telemea de oaie
  • boia
  • piper
  • 2
    ouă
  • 0.5
    ceapă
  • 1
    aluat de plăcintă congelat
  • semințe de susan alb
  • 50 g
    unt
  • ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Curățăm 3-4 napi
  2. Etapă de gătit
    Îi tăiem în bucățele și îi punem la fiert
  3. Etapă de gătit
    Curățăm rădăcinile de la lobodă
  4. Etapă de gătit
    Tăiem cozile de la leurdă
  5. Etapă de gătit
    Amestecăm brânza de burduf, brânza telemea
  6. Etapă de gătit
    Condimentăm cu boia
  7. Etapă de gătit
    Strivim cu ajutorul unei furculițe
  8. Etapă de gătit
    Condimentăm cu piper
  9. Etapă de gătit
    Amestecăm un ou
  10. Etapă de gătit
    Amestecăm până se formează o pastă
  11. Etapă de gătit
    Punem loboda la fiert în apă clocotită
  12. Etapă de gătit
    O scoatem din oală într-un vas cu apă rece
  13. Etapă de gătit
    Punem leurda la fiert
  14. Etapă de gătit
    O scoatem într-un vas cu apă rece
  15. Etapă de gătit
    Tocăm ceapa mărunt
  16. Etapă de gătit
    Într-o oală punem ulei de măsline și adăugăm ceapa
  17. Etapă de gătit
    Adăugăm câteva frunze de leurdă și de lobodă
  18. Etapă de gătit
    Păstrăm câteva fire de leurdă și de lobodă pentru decor și le tocăm mărunt
  19. Etapă de gătit
    Adăugăm peste ceapa călită puțină apă de la napi
  20. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper
  21. Etapă de gătit
    Separăm un albuș de gălbenuș
  22. Etapă de gătit
    Amestecăm gălbenușul cu puțină apă
  23. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și un vârf de linguriță de zahăr
  24. Etapă de gătit
    Amestecăm bine și mai adăugăm puțină apă
  25. Etapă de gătit
    Pe o foaie de aluat punem amestecul de brânză și după rulăm foaia
  26. Etapă de gătit
    Ungem foile cu oul bătut cu apă
  27. Etapă de gătit
    Presărăm semințe de susan
  28. Etapă de gătit
    Punem grisinele într-o tigaie cu ulei și le prăjim
  29. Etapă de gătit
    Scoatem grisinele pe un șervet de hârtie
  30. Etapă de gătit
    Punem amestecul de ceapă, leurdă și lobodă în blender și amestecăm
  31. Etapă de gătit
    Separat punem napii în blender, adăugăm untul, condimentăm cu sare
  32. Etapă de gătit
    Adăugăm din apa în care au fiert napii și amestecăm
  33. Etapă de gătit
    Într-un bol turnăm o parte din supa de napi și amestecăm cu o parte din amestecul de ceapă, leurdă și lobodă
  34. Etapă de gătit
    Turnăm amestecul într-un castron
  35. Etapă de gătit
    Ornăm cu câteva frunze de lobodă și leurdă
  36. Etapă de gătit
    Tăiem kaizerul în felii foarte subțiri
  37. Etapă de gătit
    Ornăm supa cu feliuțe de kaizer
  38. Etapă de gătit
    Servim împreună cu două grisine