Ciorbă de pește cu verdețuri


Mod de preparare
30 min
Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

2 buc
cod
2 buc
somon
2 buc
merluciu
1 l
borș
4
cepe medii
2
căței de usturoi
4
cartofi
2
ardei grași
50 g
orez
1
conservă de sardine
1 fir
praz
leuștean uscat
leuștean proaspăt
1 legătură
pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

1
Punem puțin ulei în oala în care vom prepara ciorba și o punem pe foc
2
Spălăm orezul și îl punem la călit în uleiul încins
3
Adăugăm și ceapa tăiată mai mare
4
Tocăm un fir de praz și îl adăugăm peste celelalte ingrediente
5
Adăugăm sardinele din conservă, lăsăm puțin să se amestece aromele
6
Adăugăm un cățel de usturoi zdrobit
7
Adăugăm apă ca să acoperim ingredientele
8
Curățăm cartofii și îi lăsăm în apă ca să nu oxideze
9
Taiem ardeii și îi punem la fiert în oală
10
Strecurăm supa de sardine după ce a fiert
11
În zeama de la supă adăugăm bucățile de pește cu tot cu piele, dar fară solzi
12
Curățăm legumele și le tăiem în bucăți mai mari
13
Curățăm 3 cepe și le tăiem în bucăți mai mari
14
Adăugăm un cățel de usturoi sfărâmat, leușteanul uscat și leușteanul proaspăt
15
Legăm cu folie o legătură de pătrunjel cu câteva fire de leuștean și o punem în oală
16
Adăugăm legumele la fiert în oală
17
După ce a fiert peștele și se desface, îl scoatem deoparte și lăsăm legumele la fiert
18
Adăugăm borșul și lăsăm să fiarbă aproximativ 20-25min
19
Adăugăm sare și piper