Ciorbă de pește cu verdețuri


Mod de preparare
30 Min
Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Supe și ciorbe

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 2 buc
    cod
  • 2 buc
    somon
  • 2 buc
    merluciu
  • 1 l
    borș
  • 4
    cepe medii
  • 2
    căței de usturoi
  • 4
    cartofi
  • 2
    ardei grași
  • 50 g
    orez
  • 1
    conservă de sardine
  • 1 fir
    praz
  • leuștean uscat
  • leuștean proaspăt
  • 1 legătură
    pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem puțin ulei în oala în care vom prepara ciorba și o punem pe foc
  2. Etapă de gătit
    Spălăm orezul și îl punem la călit în uleiul încins
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm și ceapa tăiată mai mare
  4. Etapă de gătit
    Tocăm un fir de praz și îl adăugăm peste celelalte ingrediente
  5. Etapă de gătit
    Adăugăm sardinele din conservă, lăsăm puțin să se amestece aromele
  6. Etapă de gătit
    Adăugăm un cățel de usturoi zdrobit
  7. Etapă de gătit
    Adăugăm apă ca să acoperim ingredientele
  8. Etapă de gătit
    Curățăm cartofii și îi lăsăm în apă ca să nu oxideze
  9. Etapă de gătit
    Taiem ardeii și îi punem la fiert în oală
  10. Etapă de gătit
    Strecurăm supa de sardine după ce a fiert
  11. Etapă de gătit
    În zeama de la supă adăugăm bucățile de pește cu tot cu piele, dar fară solzi
  12. Etapă de gătit
    Curățăm legumele și le tăiem în bucăți mai mari
  13. Etapă de gătit
    Curățăm 3 cepe și le tăiem în bucăți mai mari
  14. Etapă de gătit
    Adăugăm un cățel de usturoi sfărâmat, leușteanul uscat și leușteanul proaspăt
  15. Etapă de gătit
    Legăm cu folie o legătură de pătrunjel cu câteva fire de leuștean și o punem în oală
  16. Etapă de gătit
    Adăugăm legumele la fiert în oală
  17. Etapă de gătit
    După ce a fiert peștele și se desface, îl scoatem deoparte și lăsăm legumele la fiert
  18. Etapă de gătit
    Adăugăm borșul și lăsăm să fiarbă aproximativ 20-25min
  19. Etapă de gătit
    Adăugăm sare și piper