- Placintă
- 12 buc.Ouă de prepeliță Hanul Boieresc
- 1 cutieRoșii cuburi Hanul Boieresc
- 50 gBulion Hanul Boieresc
- 100 gCârnați de Pleșcoi Hanul Boieresc
- 500 gPipote și inimi de pui Hanul Boieresc
- 200 gBrânză de burduf Hanul Boieresc
- 500 gCarne tocată amestec Hanul Boieresc
- 2Cepe
- 2Căței de usturoi
- 1 kgCartofi
- 100 gUnt
- Cimbru uscat
- Pătrunjel uscat
- Sare și piper
- _____________________
- Ridichi sotate cu tarhon și miere
- 100 gMiere de salcâm Hanul Boieresc
- 100 mlBorș Hanul Boieresc
- 100 mlPalincă Hanul Boieresc
- 3 legăturiRidichi
- 1Tarhon
- 50 mlOțet
- 1Cățel de usturoi
- Sare și piper
- _____________________
- Salată de primăvară
- 200 gMaioneză Hanul Boieresc
- 50 gMuștar cu hrean Hanul Boieresc
- 1 bucLămâie
- Ierburi românești (mărar, pătrunjel, leuștean, leurdă, spanac)
Deliciu Boieresc
Categorie
- Fel principal
Ingrediente
- Placintă
- 12 buc.Ouă de prepeliță Hanul Boieresc
- 1 cutieRoșii cuburi Hanul Boieresc
- 50 gBulion Hanul Boieresc
- 100 gCârnați de Pleșcoi Hanul Boieresc
- 500 gPipote și inimi de pui Hanul Boieresc
- 200 gBrânză de burduf Hanul Boieresc
- 500 gCarne tocată amestec Hanul Boieresc
- 2Cepe
- 2Căței de usturoi
- 1 kgCartofi
- 100 gUnt
- Cimbru uscat
- Pătrunjel uscat
- Sare și piper
- _____________________
- Ridichi sotate cu tarhon și miere
- 100 gMiere de salcâm Hanul Boieresc
- 100 mlBorș Hanul Boieresc
- 100 mlPalincă Hanul Boieresc
- 3 legăturiRidichi
- 1Tarhon
- 50 mlOțet
- 1Cățel de usturoi
- Sare și piper
- _____________________
- Salată de primăvară
- 200 gMaioneză Hanul Boieresc
- 50 gMuștar cu hrean Hanul Boieresc
- 1 bucLămâie
- Ierburi românești (mărar, pătrunjel, leuștean, leurdă, spanac)
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstep
Prima etapă
Pentru început, se taie cartofii cuburi și se pun la fiert timp de 30 de minute cu sare, unt și pătrunjel.
Se scoate pătrunjelul, se strecoară apa, iar apoi cartofii se pasează pentru a obține un piure cremos.
- accessibility.recipes.cookingstep
A doua etapă
Se taie inimile și pipotele în felii subțiri, se condimentează cu sare și cimbru, iar apoi se pun într-o tigaie încinsă cu ulei pentru 30 de secunde.
Cârnații se taie și se sotează 30 de secunde, apoi se scurge grăsimea rămasă și se folosește pentru a căli ceapa și usturoiul timp de 5 minute.
Se adaugă carnea tocată în tigaie, sare după gust, roșiile cuburi și bulionul. Se lasă la gătit timp de 10 minute, iar apoi se strecoară zeama care se amestecă cu piureul și cu brânza de burduf.
- accessibility.recipes.cookingstep
A treia etapă
Se adaugă un strat de piure pe suprafața și pe marginile unei tăvi unse cu puțin ulei sau cu unt, apoi se așează într-un strat uniform inimile, pipotele, și cârnații.
La final, totul se acoperă cu un strat bogat de carne tocată.
Piureul rămas se folosește pentru a decora plăcinta cu ajutorul unui poș.
Se adaugă și câteva rondele de brânză de burduf și se lasă la copt 45 de minute la 180°C.
- accessibility.recipes.cookingstep
A patra etapă
Între timp, ridichile se taie și se sotează cu sare și tarhon pentru un gust mai aromat.
Se flambează cu 100 ml de pălincă de prune, împărțit în două tranșe. Apoi se reduce cu 100 ml borș.
Pentru sos, se amestecă unt, miere și oțet.
Se fierb ouăle de prepeliță 3 minute.
După ce s-au răcit, se decojesc cu grijă și se taie în jumătăți, iar apoi se amestecă cu ridichile.
Se toacă câteva verdețuri de sezon - mărar, pătrunjel, leuștean, leurdă și spanac.
Dressing-ul se prepară cu maioneză, muștar, zeamă de lămâie, ulei și sare, iar apoi se amestecă cu verdețurile.
- accessibility.recipes.cookingstep
A cincea etapă
Pentru servire, așază o felie de plăcintă alături de câteva ridichi sotate și salata de primăvară pe un platou și decorează după preferințe.
Poftă mare!