Deliciu Boieresc


Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • Placintă
  • 12 buc.
    Ouă de prepeliță Hanul Boieresc
  • 1 cutie
    Roșii cuburi Hanul Boieresc
  • 50 g
    Bulion Hanul Boieresc
  • 100 g
    Cârnați de Pleșcoi Hanul Boieresc
  • 500 g
    Pipote și inimi de pui Hanul Boieresc
  • 200 g
    Brânză de burduf Hanul Boieresc
  • 500 g
    Carne tocată amestec Hanul Boieresc
  • 2
    Cepe
  • 2
    Căței de usturoi
  • 1 kg
    Cartofi
  • 100 g
    Unt
  • Cimbru uscat
  • Pătrunjel uscat
  • Sare și piper
  • _____________________
  • Ridichi sotate cu tarhon și miere
  • 100 g
    Miere de salcâm Hanul Boieresc
  • 100 ml
    Borș Hanul Boieresc
  • 100 ml
    Palincă Hanul Boieresc
  • 3 legături
    Ridichi
  • 1
    Tarhon
  • 50 ml
    Oțet
  • 1
    Cățel de usturoi
  • Sare și piper
  • _____________________
  • Salată de primăvară
  • 200 g
    Maioneză Hanul Boieresc
  • 50 g
    Muștar cu hrean Hanul Boieresc
  • 1 buc
    Lămâie
  • Ierburi românești (mărar, pătrunjel, leuștean, leurdă, spanac)

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Prima etapă


    Pentru început, se taie cartofii cuburi și se pun la fiert timp de 30 de minute cu sare, unt și pătrunjel.


    Se scoate pătrunjelul, se strecoară apa, iar apoi cartofii se pasează pentru a obține un piure cremos. 

  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A doua etapă


    Se taie inimile și pipotele în felii subțiri, se condimentează cu sare și cimbru, iar apoi se pun într-o tigaie încinsă cu ulei pentru 30 de secunde.


    Cârnații se taie și se sotează 30 de secunde, apoi se scurge grăsimea rămasă și se folosește pentru a căli ceapa și usturoiul timp de 5 minute.


    Se adaugă carnea tocată în tigaie, sare după gust, roșiile cuburi și bulionul. Se lasă la gătit timp de 10 minute, iar apoi se strecoară zeama care se amestecă cu piureul și cu brânza de burduf.

  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A treia etapă


    Se adaugă un strat de piure pe suprafața și pe marginile unei tăvi unse cu puțin ulei sau cu unt, apoi se așează într-un strat uniform inimile, pipotele, și cârnații.


    La final, totul se acoperă cu un strat bogat de carne tocată.


    Piureul rămas se folosește pentru a decora plăcinta cu ajutorul unui poș.


    Se adaugă și câteva rondele de brânză de burduf și se lasă la copt 45 de minute la 180°C.

  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A patra etapă


    Între timp, ridichile se taie și se sotează cu sare și tarhon pentru un gust mai aromat.


    Se flambează cu 100 ml de pălincă de prune, împărțit în două tranșe. Apoi se reduce cu 100 ml borș.


    Pentru sos, se amestecă unt, miere și oțet.


    Se fierb ouăle de prepeliță 3 minute. 


    După ce s-au răcit, se decojesc cu grijă și se taie în jumătăți, iar apoi se amestecă cu ridichile.


    Se toacă câteva verdețuri de sezon - mărar, pătrunjel, leuștean, leurdă și spanac.


    Dressing-ul se prepară cu maioneză, muștar, zeamă de lămâie, ulei și sare, iar apoi se amestecă cu verdețurile.

  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A cincea etapă


    Pentru servire, așază o felie de plăcintă alături de câteva ridichi sotate și salata de primăvară pe un platou și decorează după preferințe.



    Poftă mare!