Ficăței de pui la jar


Gata în
59 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 kg
    ficat de pui
  • 1 kg
    mălai
  • 500 ml
    oțet
  • 1 borcan
    capere
  • 10 bucăți
    ceapă

plante aromate
  • mărar
  • leuștean
  • pătrunjel
  • usturoi

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tăiem ceapă galbenă în jumătăți egale, îi scobim interiorul și îl punem într-un bol. 
  2. Etapă de gătit
    Punem capere la călit în tuciul încins, apoi ceapa tocată, sare, oțet și apă. Alături, lăsăm ficățeii de pui de la Hanul Boieresc la rumenit pe o bucată încinsă de lemn.
  3. Etapă de gătit
    La final, după ce s-au pătruns bine, ficățeii vor veni în interiorul cepelor, alături de mixul din tuci. 
  4. Etapă de gătit
    Cât lăsăm cepele umplute la copt în jar, ne ocupăm de terciul de mălai.
  5. Etapă de gătit
    Punem mălai și usturoi peste ceapa călită, amestecăm până se îngroașă, iar când e gata scoatem terciul pe o farfurie, cu verdețuri de sezon tocate deasupra.