Focaccia cu prosciutto și pesto


Mod de preparare
15 min
Gata în
75 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Focaccia cu pesto de roșii uscate, prosciutto și mozzarella. Toate de la PENNY

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

500 g
făină PENNY
400 g
apă călduță
5 g
drojdie
Sare grunjoasă
Ulei de măsline San Fabio
3 frunze
rozmarin proaspăt
150 g
Kefir BONI
1 linguriță
zahăr brun
200 g
roșii uscate
1
cățel de usturoi
Prosciutto San Fabio
Mozzarella San Fabio
Oregano

Mod de preparare

1
Încălzim apa
2
Punem făina într-un bol cu sarea și amestecăm
3
În apa călduță punem un praf de zahăr brun și drojdia pudră și amestecăm
4
În mijlocul făinii facem un cuib și punem apa călduță cu drojdia și cu zahărul
5
Amestecăm tot și după punem 150g de Kefir BONI și amestecăm din nou
6
Adăugăm 50ml ulei de măsline și amestecăm
7
Punem hârtie de copt într-o tavă și punem puțin ulei pe hârtia de copt, după care întindem aluatul în tavă și îl lăsăm la crescut pentru jumătate de oră
8
Facem niște indentații în aluat cu degetele, punem sare grunjoasă și rozmarin și punem aluatul la cuptor pentru 25 de minute (la 180 de grade Celsius)
9
Pasăm roșiile uscate în blender cu un cățel de usturoi, puțin ulei de măsline, oregano și rozmarin
10
Când focaccia e gata, tăiem în jumătate și punem amestecul cu roșiile uscate, prosciutto, mozzarella și deasupra cealaltă felie de focaccia