Focaccia cu prosciutto și pesto


Mod de preparare
15 Min
Gata în
75 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Focaccia cu pesto de roșii uscate, prosciutto și mozzarella. Toate de la PENNY

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    făină PENNY
  • 400 g
    apă călduță
  • 5 g
    drojdie
  • Sare grunjoasă
  • Ulei de măsline San Fabio
  • 3 frunze
    rozmarin proaspăt
  • 150 g
    Kefir BONI
  • 1 linguriță
    zahăr brun
  • 200 g
    roșii uscate
  • 1
    cățel de usturoi
  • Prosciutto San Fabio
  • Mozzarella San Fabio
  • Oregano

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Încălzim apa
  2. Etapă de gătit
    Punem făina într-un bol cu sarea și amestecăm
  3. Etapă de gătit
    În apa călduță punem un praf de zahăr brun și drojdia pudră și amestecăm
  4. Etapă de gătit
    În mijlocul făinii facem un cuib și punem apa călduță cu drojdia și cu zahărul
  5. Etapă de gătit
    Amestecăm tot și după punem 150g de Kefir BONI și amestecăm din nou
  6. Etapă de gătit
    Adăugăm 50ml ulei de măsline și amestecăm
  7. Etapă de gătit
    Punem hârtie de copt într-o tavă și punem puțin ulei pe hârtia de copt, după care întindem aluatul în tavă și îl lăsăm la crescut pentru jumătate de oră
  8. Etapă de gătit
    Facem niște indentații în aluat cu degetele, punem sare grunjoasă și rozmarin și punem aluatul la cuptor pentru 25 de minute (la 180 de grade Celsius)
  9. Etapă de gătit
    Pasăm roșiile uscate în blender cu un cățel de usturoi, puțin ulei de măsline, oregano și rozmarin
  10. Etapă de gătit
    Când focaccia e gata, tăiem în jumătate și punem amestecul cu roșiile uscate, prosciutto, mozzarella și deasupra cealaltă felie de focaccia