Friptură de miel

Gata în
120 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
500 g
carne de miel: gât, piept, picior din spate
1 căpățână
usturoi
100 ml
vin alb
ulei de floarea soarelui
2
cartofi medii
3
morcovi
1
ceapă medie
50 ml
smântână lichidă
mălai
1 mână
urzici
Grana Padano
100 g
cremă de brânză dulce
unt
sare
piper

Mod de preparare

1
Curățăm usturoiul
2
Într-o oală cu ulei încins punem o parte din carne și o parte din usturoiul curățat
3
Adăugăm sare și piper
4
Adăugăm și restul de carne în uleiul încins și peste adăugăm încă un strat de usturoi
5
Adăugăm puțin vin alb, sare și piper proaspăt
6
Acoperim cu un capac și lăsăm la foc mic timp de o oră, o oră și jumătate
7
Amestecăm din când în când
8
Curățăm morcovii și cartofii și îi punem la fiert întregi, în apă cu sare
9
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt
10
Punem ceapa la călit într-o tigaie cu ulei încins
11
Adăugăm puțin unt peste ceapă și amestecăm
12
Punem urzicile peste ceapa călită
13
Adăugăm smântâna lichidă
14
Într-o tigaie punem la încins puțin ulei cu puțin unt
15
Scoatem legumele de la fiert și le tăiem în bucăți mai mari
16
Punem legumele în tigaia cu ulei încins și adăugăm sare
17
Într-o oală punem la fiert apă cu sare pentru mămăligă
18
După ce apa a fiert adăugăm puțin mălai și lăsăm să fiarbă
19
Amestecăm mămăliga cu telul
20
Adăugăm urzicile peste mămăligă și amestecăm
21
Adăugăm brânză dulce
22
Radem Grana Padano și adăugăm peste mamaliga cu urzici
23
Scoatem legumele din tigaie și presărăm un vârf de sare
24
Punem pe farfurie câteva bucăți de morcov și cartof, o lingură de mămăligă cu urzici și carne de miel și ornăm cu câteva frunze de pătrunjel