Friptură de porc cu sos de muștar


Gata în
45 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    Cotlet de porc fără os Hanul Boieresc
  • 500 g
    Piept de porc Hanul Boieresc
  • 1 borcan
    Muștar boabe Hanul Boieresc
  • 1 borcan
    Muștar clasic Hanul Boieresc
  • 1 borcan
    Maioneză Hanul Boieresc
  • 1 sticlă
    Suc roșii Hanul Boieresc
  • 1 buc
    Ceapă galbenă
  • 2 buc
    Dovlecei
  • 1 leg
    Pătrunjel
  • 3 fire
    Praz
  • 1 căpățână
    Usturoi
  • Ardei iute
  • Oțet
  • Ulei de măsline
  • Salată kale
  • Boia afumată

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Pregătirea sosului


    Călim ceapa și doi căței de usturoi. Peste ele, adăugăm o legătură de kale tăiată fâșii. Presărăm sare, puțin piper și călim.

    Într-un blender, adăugăm compoziția călită peste care punem o legătură de pătrunjel tăiată fin,  patru linguri de maioneză, o lingură de ulei de măsline, puțin oțet, două linguri de muștar și puțină apă.

    Pasta obținută se transferă într-un bol. Adăugăm 2-3 linguri de muștar boabe pentru o textură ușor crocantă.

  2. Etapă de gătit
    Pregătirea legumelor


    Tăiem dovlecelul în felii subțiri. Adăugăm o jumătate de ardei iute tocat mărunt, 2 căței de usturoi tocați și două fire de praz tăiat rondele. Le punem la călit cu puțină sare. Adăugăm sos de roșii și lăsăm compoziția să scadă.

    Separat, călim câteva frunze de kale.

  3. Etapă de gătit
    Pregătirea cărnii


    Presăm câte o bucată de piept de porc și una de cotlet împreună. Asezonăm cu sare, piper și boia. Bucata astfel obținută se taie pe jumătate.

    Ungem o hârtie de copt cu puțin ulei de măsline. Punem carnea peste. Înfășurăm bine ca într-un pachețel, apoi punem într-o folie de aluminiu. Punem pachețelele la prăjit presând cu o tigaie. Le prăjim timp de câteva minute pe fiecare parte.

  4. Etapă de gătit
    Asamblarea și servirea


    Asamblăm farfuria cu legumele călite în suc de roșii, peste care așezăm carnea și salata kale călită.




    Poftă bună!