- 500 gCotlet de porc fără os Hanul Boieresc
- 500 gPiept de porc Hanul Boieresc
- 1 borcanMuștar boabe Hanul Boieresc
- 1 borcanMuștar clasic Hanul Boieresc
- 1 borcanMaioneză Hanul Boieresc
- 1 sticlăSuc roșii Hanul Boieresc
- 1 bucCeapă galbenă
- 2 bucDovlecei
- 1 legPătrunjel
- 3 firePraz
- 1 căpățânăUsturoi
- Ardei iute
- Oțet
- Ulei de măsline
- Salată kale
- Boia afumată
Friptură de porc cu sos de muștar
Categorie
- Fel principal
Ingrediente
- 500 gCotlet de porc fără os Hanul Boieresc
- 500 gPiept de porc Hanul Boieresc
- 1 borcanMuștar boabe Hanul Boieresc
- 1 borcanMuștar clasic Hanul Boieresc
- 1 borcanMaioneză Hanul Boieresc
- 1 sticlăSuc roșii Hanul Boieresc
- 1 bucCeapă galbenă
- 2 bucDovlecei
- 1 legPătrunjel
- 3 firePraz
- 1 căpățânăUsturoi
- Ardei iute
- Oțet
- Ulei de măsline
- Salată kale
- Boia afumată
Mod de preparare
- Etapă de gătit
Pregătirea sosului
Călim ceapa și doi căței de usturoi. Peste ele, adăugăm o legătură de kale tăiată fâșii. Presărăm sare, puțin piper și călim.
Într-un blender, adăugăm compoziția călită peste care punem o legătură de pătrunjel tăiată fin, patru linguri de maioneză, o lingură de ulei de măsline, puțin oțet, două linguri de muștar și puțină apă.
Pasta obținută se transferă într-un bol. Adăugăm 2-3 linguri de muștar boabe pentru o textură ușor crocantă.
- Etapă de gătit
Pregătirea legumelor
Tăiem dovlecelul în felii subțiri. Adăugăm o jumătate de ardei iute tocat mărunt, 2 căței de usturoi tocați și două fire de praz tăiat rondele. Le punem la călit cu puțină sare. Adăugăm sos de roșii și lăsăm compoziția să scadă.
Separat, călim câteva frunze de kale.
- Etapă de gătit
Pregătirea cărnii
Presăm câte o bucată de piept de porc și una de cotlet împreună. Asezonăm cu sare, piper și boia. Bucata astfel obținută se taie pe jumătate.
Ungem o hârtie de copt cu puțin ulei de măsline. Punem carnea peste. Înfășurăm bine ca într-un pachețel, apoi punem într-o folie de aluminiu. Punem pachețelele la prăjit presând cu o tigaie. Le prăjim timp de câteva minute pe fiecare parte.
- Etapă de gătit
Asamblarea și servirea
Asamblăm farfuria cu legumele călite în suc de roșii, peste care așezăm carnea și salata kale călită.
Poftă bună!










