Friptură de porc pentru Revelion


Mod de preparare
30 min
Gata în
120 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

3 kg
cotlet de porc fără os
200 gr
caise deshidratate
untură
sfoarăd e legat
1 căpățână
usturoi
cimbru
salvie
300 ml
vin alb
2
morcovi
500 g
telemea
250 g
făină
5
ouă
1
vânătă
500 g
smântână pentru gătit
3 bucăți
ceapă
15
măsline verzi fără sâmburi

Mod de preparare

1
Legăm carnea cu caisele confiate
2
Tăiem morcovul și-l aruncăm în tavă
3
Tăiem ceapa și o aruncăm în tavă
4
Strivim 5 căței de usturoi necurățați și îi punem în tavă
5
Punem și câteva fire de pătrunjel
6
Tăiem caisele care au rămas și le aruncăm în tavă
7

Punem 1 pahar de vin peste legume, cimbru, sare grunjoasă și puțină apă


8

Punem carnea peste legume


9
Adăugăm lângă caisele confiate câte o frunză de salvie
10
Ungem carnea cu untură în partea cu caisele și salvia
11
Adăugăm sare și piper
12
Băgăm la cuptor la 180 grade pentru 1 oră
13
Tăiem vinetele cubulețe, fără să le curățăm și le călim în tigaie
14
Tăiem jumătate de ceapă, în bucăți mai mari și o călim cu puțină apă, după ce călim vinetele, până devine transparentă
15
Punem la scurs ceapa și vinetele pe un șervețel
16
Amestecăm 250 gr făina, sare și 100 gr unt rece și facem aluatul pentru tartă
17
Scoatem rotiul din cuptor și îl ungem cu zeama din tavă
18
Acoperim tava în care este rotiul cu folie de aluminiu și-l băgăm din nou la cuptor
19
Întindem aluatul pe hârtie pergament
20
Punem aluatul cu tot cu hârtia pergament într-o tavă rotundă
21
Amestecăm 3 ouă și 2 gălbenușuri cu sare, piper și smântănă lichidă
22
Adăugăm măslinele
23
Înțepăm aluatul din tavă cu furculița
24
Tăiem brânza bucățele și o aruncăm în amestecul cu ou
25
Adăugăm în tot amestecul vinetele și ceapa
26
Condimentăm
27
Amestecul cu legume, ou și brânză îl răsturnăm în tava cu aluatul
28

Întindem umplura peste tot în tavă


29
Băgăm la cuptor în jur de 25 de min
30
Punem puțin unt într-o tigaie
31
Tăiem jumătate de ceapă mărunt
32
Punem ceapa la călit, adăugăm 2 caței de usturoi și un buchețel de salvie și le lăsăm să se înmoaie în unt
33
Adăugăm un pic de oțet și lăsăm să se evapore puțin
34
Adăugăm vin și lăsăm să se fiarbă puțin la foc mic
35
Punem zeama din tavă peste sosul din tigaie
36
Adăugăm în sos sare și piper – le mai lăsăm puțin să fiarbă și le oprim
37
Așezăm carnea pe platou și adăugăm sosul din tigaie peste toată carnea
38
Scoatem tarta din formă și o așezăm pe platou
39
Deschidem șampania și ne veselim