Gulaș în stil unguresc


Mod de preparare
30 Min
Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 600 g
    carne de porc
  • 2
    cartofi
  • 2
    morcovi
  • 2
    cepe medii
  • 1
    conserva cu roșii întregi decojite
  • 500 ml
    supă clară de pui
  • cimbru uscat
  • foi de dafin
  • boia
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tăiem carnea în bucăți mari
  2. Etapă de gătit
    Punem uleiul la încins într-un ceaun din fontă
  3. Etapă de gătit
    Punem bucățile de carne peste care am presărat puțină boia la rumenit. După ce s-au rumenit scoatem carnea din ceaun și o presărăm cu sare și piper
  4. Etapă de gătit
    Curățăm cepele, le tocăm mai mare și le punem la călit în ceaun, în același ulei în care am rumenit carnea. Presărăm și puțină boia
  5. Etapă de gătit
    Adăugăm roșiile din conservă în ceaun, peste ceapă și nu aruncăm conserva
  6. Etapă de gătit
    Pregătim un buchet dintr-o legătură de pătrunjel, cimbru și câteva foi de dafin și îl punem în ceaun, peste ceapa călită și roșii
  7. Etapă de gătit
    Adăugăm și carnea rumenită
  8. Etapă de gătit
    Clătim conserva cu puțină supă de pui și turnăm în ceaun. Adăugăm și restul supei. Dacă scade, mai putem adăuga apă
  9. Etapă de gătit
    Curățăm și adăugam întâi morcovii tăiați în bucăți mai mari. Lăsăm să fiarbă 10 minute
  10. Etapă de gătit
    Curățăm cartofii și îi tăiem în bucăți mari. Îi punem la fiert peste restul ingredientelor, în ceaun
  11. Etapă de gătit
    Punem capacul și băgăm ceaunul la cuptor pentru 30 minute
  12. Etapă de gătit
    Scotem ceaunul din cuptor, scoatem buchetul de condimente