Iahnie de fasole cu legume


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Arome de toamne amestecate într-o mâncare iubită de toată lumea.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

0.5 kg
fasole boabe mari
2
morcovi
Ardei iute
Ardei kapia
Suc de roșii
Roșii
1
ceapă
Usturoi
Pesmet
Foi de dafin
Pătrunjel
Sare
Piper
Piper boabe

Mod de preparare

1
Punem fasolea la fiert împreuna cu o ceapă întreagă.
2
Fasolea se fierbe în două ape. 
3
Tăiem morcovii în cubulețe.
4
Tocăm ceapa în bucăți mai mari. 
5
Tăiem ardeiul kapia în bucăți mari.
6
Pregătim un bouquet garni din pătrunjel, cimbru, foi de dafin.
7
Tăiem roșiile în bucăți mari. 
8
Într-un ceaun punem puțin ulei de floarea soarelui la încins.
9
Punem bucățile de roșii la călit. 
10
Adăugăm un cățel de usturoi. 
11
Adăugăm câteva fire de cimbru. 
12
Presărăm puțină sare.
13
Scoatem roșiile într-un castron.
14
În același ulei punem ceapa, puțin usturoi.
15
Amestecăm la foc mic.
16
Adăugăm morcovul.
17
Adăugăm ardeiul kapia. 
18
Punem deasupra sosul de roșii. 
19
Adăugăm puțină apă.
20
Adăugăm bouquet garni.
21
Condimentăm cu sare și piper.
22
Lăsăm să fiarbă la foc mic.
23
Adăugăm o lingură de pesmet.
24
Adăugăm roșiile călite mai devreme.
25
Strecurăm fasolea.
26
Punem fasolea peste sosul de legume.
27
Condimentăm cu sare și piper.
28
Adăugăm câteva boabe de piper. 
29
Adăugăm câteva felii de ardei iute.