Leftover drob salad cu iaurt din lapte de oaie HB, telemea boierească


Gata în
30 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • Iaurt din lapte de oaie 1 borcan
  • 100 g
    Telemea boiereasca
  • 200 g
    Faina
  • 10
    Oua
  • 5 Legaturi
    Leurda
  • 200 g
    Kale
  • 1 Legatura
    Ridichi
  • 400 g
    Arpacas
  • 2 buc
    Sfecla rosie coapta murata
  • 100 g
    Panko
  • 100 g
    Masline kalamata

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Secționăm drobul și îl sfărâmăm într-un bol mare. Adăugăm un ou peste și amestecăm.
  2. Etapă de gătit
    Formăm chiftele mici și le punem într-un bol cu făină. Tăvălim chiftelele în făină, apoi le dăm prin ou bătut, iar la final prin pesmet.
  3. Etapă de gătit
    Punem arpacaș la fiert în apă cu sare.
  4. Etapă de gătit
    Luăm iaurt din lapte de oaie HB și îl amestecăm într-un bol cu telemea boierească tăiată cubulețe.
  5. Etapă de gătit
    Feliem subțire sfeclă coaptă și câteva ridichi.
  6. Etapă de gătit
    Între timp punem chiftelele la prăjit în ulei încins. Când se rumenesc, scoatem chiftelele din drob pe o farfurie.
  7. Etapă de gătit
    Luăm câteva linguri de arpacaș fiert și le amestecăm cu măsline kalamata tăiate mărunt.
  8. Etapă de gătit
    La final, asamblăm într-o farfurie adâncă salată: verdețuri de sezon (leurdă, kale, ceapă verde), chifteluțele, crema de brânză, arpacașul, sfecla și ridichiile și puțin ulei de măsline.