Leftover drob salad cu iaurt din lapte de oaie HB, telemea boierească
Gata în
access_time30 Min
Nivel de dificultate
restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu
Categorie
Fel principal
Ingrediente pentru
Porții
Iaurt din lapte de oaie 1 borcan
100 g
Telemea boiereasca
200 g
Faina
10
Oua
5 Legaturi
Leurda
200 g
Kale
1 Legatura
Ridichi
400 g
Arpacas
2 buc
Sfecla rosie coapta murata
100 g
Panko
100 g
Masline kalamata
1
Etapă de gătit
Secționăm drobul și îl sfărâmăm într-un bol mare. Adăugăm un ou peste și amestecăm.
2
Etapă de gătit
Formăm chiftele mici și le punem într-un bol cu făină. Tăvălim chiftelele în făină, apoi le dăm prin ou bătut, iar la final prin pesmet.
3
Etapă de gătit
Punem arpacaș la fiert în apă cu sare.
4
Etapă de gătit
Luăm iaurt din lapte de oaie HB și îl amestecăm într-un bol cu telemea boierească tăiată cubulețe.
5
Etapă de gătit
Feliem subțire sfeclă coaptă și câteva ridichi.
6
Etapă de gătit
Între timp punem chiftelele la prăjit în ulei încins. Când se rumenesc, scoatem chiftelele din drob pe o farfurie.
7
Etapă de gătit
Luăm câteva linguri de arpacaș fiert și le amestecăm cu măsline kalamata tăiate mărunt.
8
Etapă de gătit
La final, asamblăm într-o farfurie adâncă salată: verdețuri de sezon (leurdă, kale, ceapă verde), chifteluțele, crema de brânză, arpacașul, sfecla și ridichiile și puțin ulei de măsline.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
Iaurt din lapte de oaie 1 borcan
100 g
Telemea boiereasca
200 g
Faina
10
Oua
5 Legaturi
Leurda
200 g
Kale
1 Legatura
Ridichi
400 g
Arpacas
2 buc
Sfecla rosie coapta murata
100 g
Panko
100 g
Masline kalamata
Mod de preparare
1
Etapă de gătit
Secționăm drobul și îl sfărâmăm într-un bol mare. Adăugăm un ou peste și amestecăm.
2
Etapă de gătit
Formăm chiftele mici și le punem într-un bol cu făină. Tăvălim chiftelele în făină, apoi le dăm prin ou bătut, iar la final prin pesmet.
3
Etapă de gătit
Punem arpacaș la fiert în apă cu sare.
4
Etapă de gătit
Luăm iaurt din lapte de oaie HB și îl amestecăm într-un bol cu telemea boierească tăiată cubulețe.
5
Etapă de gătit
Feliem subțire sfeclă coaptă și câteva ridichi.
6
Etapă de gătit
Între timp punem chiftelele la prăjit în ulei încins. Când se rumenesc, scoatem chiftelele din drob pe o farfurie.
7
Etapă de gătit
Luăm câteva linguri de arpacaș fiert și le amestecăm cu măsline kalamata tăiate mărunt.
8
Etapă de gătit
La final, asamblăm într-o farfurie adâncă salată: verdețuri de sezon (leurdă, kale, ceapă verde), chifteluțele, crema de brânză, arpacașul, sfecla și ridichiile și puțin ulei de măsline.