Leftover drob salad cu iaurt din lapte de oaie HB, telemea boierească


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • Iaurt din lapte de oaie 1 borcan
  • 100 g
    Telemea boiereasca
  • 200 g
    Faina
  • 10
    Oua
  • 5 Legaturi
    Leurda
  • 200 g
    Kale
  • 1 Legatura
    Ridichi
  • 400 g
    Arpacas
  • 2 buc
    Sfecla rosie coapta murata
  • 100 g
    Panko
  • 100 g
    Masline kalamata

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Secționăm drobul și îl sfărâmăm într-un bol mare. Adăugăm un ou peste și amestecăm.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Formăm chiftele mici și le punem într-un bol cu făină. Tăvălim chiftelele în făină, apoi le dăm prin ou bătut, iar la final prin pesmet.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Punem arpacaș la fiert în apă cu sare.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Luăm iaurt din lapte de oaie HB și îl amestecăm într-un bol cu telemea boierească tăiată cubulețe.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Feliem subțire sfeclă coaptă și câteva ridichi.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Între timp punem chiftelele la prăjit în ulei încins. Când se rumenesc, scoatem chiftelele din drob pe o farfurie.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Luăm câteva linguri de arpacaș fiert și le amestecăm cu măsline kalamata tăiate mărunt.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    La final, asamblăm într-o farfurie adâncă salată: verdețuri de sezon (leurdă, kale, ceapă verde), chifteluțele, crema de brânză, arpacașul, sfecla și ridichiile și puțin ulei de măsline.