Lușcoș ardelenesc


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 buc.
    varză
  • 2 buc.
    ceapă
  • 2 buc.
    morcov
  • 1
    țelină mică
  • 1
    păstârnac
  • 1 kg
    costiță afumată și cârnații afumați
  • 600 g
    smântână acră
  • 10 buc.
    ouă
  • 3 legături fiecare
    mârar & pătrunjel
  • pastă de ardei dulce
  • 1 L
    zeamă de varză

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem ulei la încins în tuci. Între timp curățăm și dăm prin răzătoare morcovi, păstârnac și o bucată de țelină. Adăugăm legumele într-un bol, alături de ceapă, ardei roșu, ardei verde și ardei iute.
  2. Etapă de gătit
    Lăsăm legumele la călit și punem treptat pastă de ardei dulce, sare, costiță afumată și cârnați, iar la final cimbru și apă.
  3. Etapă de gătit
    Tocăm varza murată și varza albă și le punem în tuci, cu zeamă de varză.
  4. Etapă de gătit
    Separat pregătim un amestec din gălbenușuri de ou, smântână și verdețuri pe care îl adăugăm în ceaun.
  5. Etapă de gătit
    Pentru servire păstrăm din varza murată tocată și adăugăm și ceafă afumată de la Hanul Boieresc.