Lușcoș ardelenesc


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 buc.
varză
2 buc.
ceapă
2 buc.
morcov
1
țelină mică
1
păstârnac
1 kg
costiță afumată și cârnații afumați
600 g
smântână acră
10 buc.
ouă
3 legături fiecare
mârar & pătrunjel
pastă de ardei dulce
1 L
zeamă de varză

Mod de preparare

1
Punem ulei la încins în tuci. Între timp curățăm și dăm prin răzătoare morcovi, păstârnac și o bucată de țelină. Adăugăm legumele într-un bol, alături de ceapă, ardei roșu, ardei verde și ardei iute.
2
Lăsăm legumele la călit și punem treptat pastă de ardei dulce, sare, costiță afumată și cârnați, iar la final cimbru și apă.
3
Tocăm varza murată și varza albă și le punem în tuci, cu zeamă de varză.
4
Separat pregătim un amestec din gălbenușuri de ou, smântână și verdețuri pe care îl adăugăm în ceaun.
5
Pentru servire păstrăm din varza murată tocată și adăugăm și ceafă afumată de la Hanul Boieresc.