Mămăligă cu brânză și prosciutto


Mod de preparare
10 Min
Gata în
30 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    ceapă mică
  • smântână BONI
  • ulei de măsline San Fabio
  • Apă
  • Sare
  • 350 g
    mălai PENNY
  • Gorgonzola San Fabio
  • Brânză de burduf Hanul Boieresc
  • Mozzarela rasă San Fabio
  • Prosciutto San Fabio

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline
  2. Etapă de gătit
    Tăiem mărunt o ceapă mică și o prăjim la foc mic, pentru cca 5 minute
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm deasupra 1l de apă. Când apa fierbe, punem o linguriță de sare și amestecăm până se dizolvă
  4. Etapă de gătit

    Între timp, amestecăm bine gorgonzola, brânza de burduf și mozzarella într-un vas de yena


  5. Etapă de gătit
    În apa care fierbe, adăugăm cca 350 grame de mălai sau după ochi
  6. Etapă de gătit
    Amestecăm continuu cu telul, până mămăliga devine cremoasă
  7. Etapă de gătit
    Într-un pahar punem puțină apă și puțin ulei ca să putem lua mai ușor brânza și mămăliga
  8. Etapă de gătit
    Într-un vas de yena punem puțin ulei de măsline și un strat de brânză
  9. Etapă de gătit
    Adăugăm deasupra mămăligă, apoi un strat din amestecul de brânză, mămăligă din nou și tot așa
  10. Etapă de gătit
    Nivelăm totul cu o lingură îmbibată în ulei și punem vasul la cuptor pentru cca 5 minute
  11. Etapă de gătit

    Adăugăm prosciutto deasupra și mai lăsăm un minut la cuptor


  12. Etapă de gătit
    Servim cu smântână BONI deasupra