Mămăligă cu brânză și prosciutto

Mod de preparare
10 min
Gata în
30 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
1
ceapă mică
smântână BONI
ulei de măsline San Fabio
Apă
Sare
350 g
mălai PENNY
Gorgonzola San Fabio
Brânză de burduf Hanul Boieresc
Mozzarela rasă San Fabio
Prosciutto San Fabio

Mod de preparare

1
Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline
2
Tăiem mărunt o ceapă mică și o prăjim la foc mic, pentru cca 5 minute
3
Adăugăm deasupra 1l de apă. Când apa fierbe, punem o linguriță de sare și amestecăm până se dizolvă
4

Între timp, amestecăm bine gorgonzola, brânza de burduf și mozzarella într-un vas de yena


5
În apa care fierbe, adăugăm cca 350 grame de mălai sau după ochi
6
Amestecăm continuu cu telul, până mămăliga devine cremoasă
7
Într-un pahar punem puțină apă și puțin ulei ca să putem lua mai ușor brânza și mămăliga
8
Într-un vas de yena punem puțin ulei de măsline și un strat de brânză
9
Adăugăm deasupra mămăligă, apoi un strat din amestecul de brânză, mămăligă din nou și tot așa
10
Nivelăm totul cu o lingură îmbibată în ulei și punem vasul la cuptor pentru cca 5 minute
11

Adăugăm prosciutto deasupra și mai lăsăm un minut la cuptor


12
Servim cu smântână BONI deasupra