Mic-dejun cu ou moale și ciuperci


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

200 g
ciuperci
3
ouă
ulei de măsline
pesmet sau pâine toast
usturoi
250 ml
smântână lichidă
pătrunjel proaspăt
alune de pădure

Mod de preparare

1
Tăiem marginile feliilor de toast
2
Punem pâinea în blender
3
Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline
4
Punem pâinea și o prăjim puțin în ulei
5
Condimentăm cu sare și piper
6
Scoatem pesmetul prăjit pe un șervet de bucătărie
7
Tocăm ceapa
8
Punem ulei la încins într-o tigaie
9
Punem ceapa la călit
10
Tăiem cozile ciupercilor și le mărunțim, apoi le punem la călit peste ceapă
11
Adăugăm puțin pătrunjel
12
Condimentăm cu sare și piper
13
Turnăm smântâna lichidă
14
Tăiem ciupercile în cubulețe
15
Le punem la călit într-o oală în care am încins puțin ulei
16
Condimentăm cu sare
17
Turnăm zeama de la ciupercile cubulețe călite peste amestecul de ciuperci, ceapă și smântână
18
Punem ciupercile cubulețe într-o tigaie și le călim în continuare cu un cățel de usturoi sfărâmat
19
Sfărâmăm alunele și le prăjim puțin
20
Amestecăm alunele cu pesmetul
21
Luăm sosul de pe foc și îl lăsăm să se răcească
22
Punem sosul în blender
23
Fierbem ouăle la fiert timp de 4-5 minute cât să rămână gălbenușul moale
24
Tăiem partea de sus de la ou și îl punem în forma de ou
25
Punem alături crema de ciuperci și bucăți de ciuperci călite
26
Presărăm pesmetul amestecat cu alune
27
Ornăm cu câteva frunze de pătrunjel