Mic-dejun cu ou moale și ciuperci


Gata în
30 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 200 g
    ciuperci
  • 3
    ouă
  • ulei de măsline
  • pesmet sau pâine toast
  • usturoi
  • 250 ml
    smântână lichidă
  • pătrunjel proaspăt
  • alune de pădure

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tăiem marginile feliilor de toast
  2. Etapă de gătit
    Punem pâinea în blender
  3. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline
  4. Etapă de gătit
    Punem pâinea și o prăjim puțin în ulei
  5. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper
  6. Etapă de gătit
    Scoatem pesmetul prăjit pe un șervet de bucătărie
  7. Etapă de gătit
    Tocăm ceapa
  8. Etapă de gătit
    Punem ulei la încins într-o tigaie
  9. Etapă de gătit
    Punem ceapa la călit
  10. Etapă de gătit
    Tăiem cozile ciupercilor și le mărunțim, apoi le punem la călit peste ceapă
  11. Etapă de gătit
    Adăugăm puțin pătrunjel
  12. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper
  13. Etapă de gătit
    Turnăm smântâna lichidă
  14. Etapă de gătit
    Tăiem ciupercile în cubulețe
  15. Etapă de gătit
    Le punem la călit într-o oală în care am încins puțin ulei
  16. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare
  17. Etapă de gătit
    Turnăm zeama de la ciupercile cubulețe călite peste amestecul de ciuperci, ceapă și smântână
  18. Etapă de gătit
    Punem ciupercile cubulețe într-o tigaie și le călim în continuare cu un cățel de usturoi sfărâmat
  19. Etapă de gătit
    Sfărâmăm alunele și le prăjim puțin
  20. Etapă de gătit
    Amestecăm alunele cu pesmetul
  21. Etapă de gătit
    Luăm sosul de pe foc și îl lăsăm să se răcească
  22. Etapă de gătit
    Punem sosul în blender
  23. Etapă de gătit
    Fierbem ouăle la fiert timp de 4-5 minute cât să rămână gălbenușul moale
  24. Etapă de gătit
    Tăiem partea de sus de la ou și îl punem în forma de ou
  25. Etapă de gătit
    Punem alături crema de ciuperci și bucăți de ciuperci călite
  26. Etapă de gătit
    Presărăm pesmetul amestecat cu alune
  27. Etapă de gătit
    Ornăm cu câteva frunze de pătrunjel