Pârjoale cu maioneză și chipsuri

Gata în
60 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Fel principal
O rețetă tradițională, din zona Maramureșului

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
500 g
carne de porc tocată
5
cepe
200 ml
lapte
6
felii de pâine
5
ouă
3
cartofi
Muștar
Chili sau hrean
Pesmet

Mod de preparare

1
Punem feliile de pâine la înmuiat în lapte
2
Tăiem ceapa mărunt
3
Amestecăm ceapa tăiată mărunt cu carnea tocată
4
Adăugăm 2 ouă, sare, piper și pâinea înmuiată în lapte
5
Când avem amestecul gata, începem să formăm pârjoalele cât mai plate
6
Într-un castron spargem un ou întreg, adăugăm un strop de apă, sare și piper
7
Dăm prin ou și prin pesmet fiecare pârjoală, după care le prăjim în tigaia cu uleiul încins
8
Curățăm cartofii, îi tăiem felii subțiri și îi punem în apă
9
Lăsăm cartofii în apă pentru jumătate de oră
10
Scurgem cartofii și îi prăjim
11
Îi scoatem într-un castron cu șervețele să se scurgă de ulei și adăugăm sare
12
Fierbem un ou pentru maioneză și folosim doar gălbenușul
13
Într-un castron punem gălbenușul fiert, alături de unul crud
14
Adăugăm sare, piper. muștar și zeamă de lămâie
15
Adăugăm ulei constant și amestecăm până obținem cantitatea dorită
16
Pentru ca maioneza să fie picantă adăugăm chilli sau hrean