Pârjoale cu maioneză și chipsuri


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
O rețetă tradițională, din zona Maramureșului

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    carne de porc tocată
  • 5
    cepe
  • 200 ml
    lapte
  • 6
    felii de pâine
  • 5
    ouă
  • 3
    cartofi
  • Muștar
  • Chili sau hrean
  • Pesmet

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem feliile de pâine la înmuiat în lapte
  2. Etapă de gătit
    Tăiem ceapa mărunt
  3. Etapă de gătit
    Amestecăm ceapa tăiată mărunt cu carnea tocată
  4. Etapă de gătit
    Adăugăm 2 ouă, sare, piper și pâinea înmuiată în lapte
  5. Etapă de gătit
    Când avem amestecul gata, începem să formăm pârjoalele cât mai plate
  6. Etapă de gătit
    Într-un castron spargem un ou întreg, adăugăm un strop de apă, sare și piper
  7. Etapă de gătit
    Dăm prin ou și prin pesmet fiecare pârjoală, după care le prăjim în tigaia cu uleiul încins
  8. Etapă de gătit
    Curățăm cartofii, îi tăiem felii subțiri și îi punem în apă
  9. Etapă de gătit
    Lăsăm cartofii în apă pentru jumătate de oră
  10. Etapă de gătit
    Scurgem cartofii și îi prăjim
  11. Etapă de gătit
    Îi scoatem într-un castron cu șervețele să se scurgă de ulei și adăugăm sare
  12. Etapă de gătit
    Fierbem un ou pentru maioneză și folosim doar gălbenușul
  13. Etapă de gătit
    Într-un castron punem gălbenușul fiert, alături de unul crud
  14. Etapă de gătit
    Adăugăm sare, piper. muștar și zeamă de lămâie
  15. Etapă de gătit
    Adăugăm ulei constant și amestecăm până obținem cantitatea dorită
  16. Etapă de gătit
    Pentru ca maioneza să fie picantă adăugăm chilli sau hrean