Paste gratinate la cuptor


Gata în
30 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Un preparat consistent, delicios pentru serile friguroase de week-end de toamnă în familie.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 400 g
    paste conchiglie
  • 200 g
    șuncă feliată
  • pesmet
  • smântână
  • 2
    ouă
  • lapte
  • făină
  • dovlecel
  • 1
    ceapă
  • 300 g
    cașcaval afumat

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Pentru că în bucătărie e bine să începem cu ceea ce ne ia mai mult timp, fierbem întâi apa cu sare pentru paste.
  2. Etapă de gătit
    Tocăm ceapa mărunt, o călim și condimentăm cu sare și piper.
  3. Etapă de gătit
    Radem dovlecelul pe răzătoare și îl adăugăm apoi în tigaie, împreună cu ceapa.
  4. Etapă de gătit
    Batem 2 ouă cu telul, adăugăm 5 linguri bune de smântână și condimentăm cu sare și piper.
  5. Etapă de gătit
    Completăm cu puțin lapte și amestecam bine cu telul.
  6. Etapă de gătit
    Tăiem șunca în bucățele.
  7. Etapă de gătit
    Radem cașcaval afumat.
  8. Etapă de gătit
    Fierbem pastele cât scrie pe ambalaj și amestecăm la început să nu se lipească. Scurgem apa când s-au fiert. Condimentăm cu sare și piper.
  9. Etapă de gătit
    Luăm tigaia cu ceapă și dovlecel de pe foc.
  10. Etapă de gătit
    Încingem cuptorul.
  11. Etapă de gătit
    Punem pastele într-un bol, adăugăm compoziția de ou și smântână, amestecăm și șunca, dovleceii și jumătate din cantitatea de cașcaval.
  12. Etapă de gătit
    Turnăm toată compoziția într-un vas potrivit pentru cuptor.
  13. Etapă de gătit
    Mai punem puțină compoziție din ou și smântână și cașcaval ras pe deasupra.
  14. Etapă de gătit
    Presărăm o mână de pesmet.
  15. Etapă de gătit
    Coacem 5 -7 min în cuptor la 180 grade.
  16. Etapă de gătit
    Scoatem din cuptor când s-a rumenit.