Paste gratinate la cuptor


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Un preparat consistent, delicios pentru serile friguroase de week-end de toamnă în familie.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

400 g
paste conchiglie
200 g
șuncă feliată
pesmet
smântână
2
ouă
lapte
făină
dovlecel
1
ceapă
300 g
cașcaval afumat

Mod de preparare

1
Pentru că în bucătărie e bine să începem cu ceea ce ne ia mai mult timp, fierbem întâi apa cu sare pentru paste.
2
Tocăm ceapa mărunt, o călim și condimentăm cu sare și piper.
3
Radem dovlecelul pe răzătoare și îl adăugăm apoi în tigaie, împreună cu ceapa.
4
Batem 2 ouă cu telul, adăugăm 5 linguri bune de smântână și condimentăm cu sare și piper.
5
Completăm cu puțin lapte și amestecam bine cu telul.
6
Tăiem șunca în bucățele.
7
Radem cașcaval afumat.
8
Fierbem pastele cât scrie pe ambalaj și amestecăm la început să nu se lipească. Scurgem apa când s-au fiert. Condimentăm cu sare și piper.
9
Luăm tigaia cu ceapă și dovlecel de pe foc.
10
Încingem cuptorul.
11
Punem pastele într-un bol, adăugăm compoziția de ou și smântână, amestecăm și șunca, dovleceii și jumătate din cantitatea de cașcaval.
12
Turnăm toată compoziția într-un vas potrivit pentru cuptor.
13
Mai punem puțină compoziție din ou și smântână și cașcaval ras pe deasupra.
14
Presărăm o mână de pesmet.
15
Coacem 5 -7 min în cuptor la 180 grade.
16
Scoatem din cuptor când s-a rumenit.