Păstrăv cu broccoli

Mod de preparare
10 min
Gata în
40 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
2
păstrăvi
200 g
făină
200 g
mălai
ulei de măsline
ulei de floarea soarelui
sare
piper
200 g
orzo(paste)
1 buchet
broccoli
1 lingură
muștar
oțet
unt
1
ceapă

Mod de preparare

1
Punem la fiert orzo (pastele) în apă cu sare
2
Amestecăm din când în când
3
Le fierbem 5-10 minute, după care le lăsăm la scurs
4
Între timp, pregătim o vinegretă mai groasă
5
Într-un castron amestecăm o lingură de muștar, un pic de ulei, sare, piper și oțet
6
Tăiem o ceapă și o călim în puțin ulei de măsline
7
Adăugăm puțină apă și ierburi aromatice
8
Adăugăm și orzo-ul (paste) fiert, sare și piper și 2 felii de unt și le lăsăm să se călească împreună câteva minute
9
Într-un vas, amestecăm făina și mălaiul
10
Adăugăm sare, piper și amestecăm
11
Tăvălim peștele prin amestecul de făină și mălai
12
Într-o tigaie punem ulei de floarea soarelui pentru că rezistă mai bine la prăjit
13
Punem peștele în tigaie când uleiul este încins
14
Îl lăsăm câteva minute pe fiecare parte pentru că păstrăvul are pielea moale și carnea se pătrunde imediat
15
Fierbem broccoli-ul
16
Peștele prăjit îl scoatem pe un tocător de lemn
17
Cu un cuțit, tăiem peștele pe lung și cu o lingură scoatem bucăți file de pește
18
Aranjăm bucățile de pește pe farfurie alături de orzo-ul aromat (paste) și broccoli-ul
19
La final, adăugăm și câteva linguri de vinegretă peste broccoli