Păstrăv cu broccoli


Mod de preparare
10 Min
Gata în
40 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 2
    păstrăvi
  • 200 g
    făină
  • 200 g
    mălai
  • ulei de măsline
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 200 g
    orzo(paste)
  • 1 buchet
    broccoli
  • 1 lingură
    muștar
  • oțet
  • unt
  • 1
    ceapă

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem la fiert orzo (pastele) în apă cu sare
  2. Etapă de gătit
    Amestecăm din când în când
  3. Etapă de gătit
    Le fierbem 5-10 minute, după care le lăsăm la scurs
  4. Etapă de gătit
    Între timp, pregătim o vinegretă mai groasă
  5. Etapă de gătit
    Într-un castron amestecăm o lingură de muștar, un pic de ulei, sare, piper și oțet
  6. Etapă de gătit
    Tăiem o ceapă și o călim în puțin ulei de măsline
  7. Etapă de gătit
    Adăugăm puțină apă și ierburi aromatice
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm și orzo-ul (paste) fiert, sare și piper și 2 felii de unt și le lăsăm să se călească împreună câteva minute
  9. Etapă de gătit
    Într-un vas, amestecăm făina și mălaiul
  10. Etapă de gătit
    Adăugăm sare, piper și amestecăm
  11. Etapă de gătit
    Tăvălim peștele prin amestecul de făină și mălai
  12. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem ulei de floarea soarelui pentru că rezistă mai bine la prăjit
  13. Etapă de gătit
    Punem peștele în tigaie când uleiul este încins
  14. Etapă de gătit
    Îl lăsăm câteva minute pe fiecare parte pentru că păstrăvul are pielea moale și carnea se pătrunde imediat
  15. Etapă de gătit
    Fierbem broccoli-ul
  16. Etapă de gătit
    Peștele prăjit îl scoatem pe un tocător de lemn
  17. Etapă de gătit
    Cu un cuțit, tăiem peștele pe lung și cu o lingură scoatem bucăți file de pește
  18. Etapă de gătit
    Aranjăm bucățile de pește pe farfurie alături de orzo-ul aromat (paste) și broccoli-ul
  19. Etapă de gătit
    La final, adăugăm și câteva linguri de vinegretă peste broccoli