Pături de varză


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

300 g
Chișcă moldovenească
200 g
Smântână 30%
2 l
Zeamă de varză
3 buc.
Ardei kapia
1 buc.
Varză roșie
150 g
Jumări de porc
2 g
Boia afumată
50 g
Mălai
100 g
Unt
Sare și piper după gust

Mod de preparare

1

Se pune zeama de varza la fiert intr-o oala. In acest timp se curate varza rosie de primele 2 frunze.


2

Se vor coace ardeii kapi direct la foc, in cu[pptor sau folosind o plita. Odata copti se vor presara cu sare si se vor lasa pret de 5 minute pentru a transpira. Abia apoi se vor curata si li se va indeparta cotorul si semintele.


3

In momentul in care zeama fierbe se adauga si varza intreag. Se va fierbe intreaga pret de 1 minut astfel incat sa putem scoate fiecare foaie de varza intacta. Dupa fiecare tura de 1 minut vom taia foaia de la cotor si o vom desprinde scufundand-o intr-o baie de apa rece pentru a-i fixa culoarea. Se va repeta procesul pana ce desprindem toate frunzele. Odata racite frunzele se vor sterge si le se va indeparta excesul de apa. Vom avea nevoie de 16 frunze.


4

Jumarile impreuna cu ardeiul copt si boiaua afumata se por pune intr-un borcan de blender si se vor mixa pan ace se va obtine o pasta fina.


5

Chisca moldoveneasca se va taia si se va face firimituri ca mai apoi sa se amestece cu smantana asezonand cu sare si piper. Se va pune la rece amestecul rezultat.


6

Separat se vor pune 350ml de apa pe foc impreuna cu un praf de sare pentru a se face o mamaliga. Cand apa fierbe se aduaga fir de malai, amestecand rapid. Odata ce se va gati mamaliga se va adauga si untul pentru onctuozitate.


7

Se vor lua 4 boluri de supa semi adanci si se vor unge cu ulei. In fiecare dintre boluri se va pune cate o frunza de varza rosie peste care se va adauga smantana amestecata cu chisca moldoveneasca intinzand-o pe toata suprafata frunzei. La final se va acoperi cu alta frunza de varza.


8

Urmatorul strat va fi cel de pasta de jumari. Se va uniformiza stratul pe intreaga suprafata a frunzei de varza si se va acoperi cu o frunza noua. Ultimul strat va fi cel de mamaliga. Dupa care se va finaliza cu ultima frunza ramasa.


9

Fiecare bol se va acoperi cu folie alimentara si se va lasa in frigider sa se raceasca.


10

Se va coace la cuptor la 180 de grade pret de 15 minute turnand intreg ansamblul intr-o tava.