Piept de curcan marinat


Mod de preparare
20 min
Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

piept de curcan
1
zucchini
1
dovlecel
1
vânătă
3
roșii
2 buc
ceapă
1
lime
1
lămâie
roșii cherry
busuioc
salvie
măsline negre
aceto balsamico
usturoi
oregano
capere
cimbru proaspăt

Mod de preparare

1
Tăiem pieptul bucăți mari, cam de vreo 180 g
2
Condimentăm cu sare, piper, oregano. Adăugăm zeama de la o lămâie și amestecăm bine. Lăsăm la marinat
3
Curățăm vânăta cu economul și o tăiem rondele subțiri
4
Dovlecelul și Zucchini îi lăsăm cu coajă și îi tăiem rondele
5
Curățăm 2 cepe albe și le tăiem rondele
6
Tăiem și roșiile, tot rondele
7
Punem într-o tavă potrivită pentru cuptor legumele, în următoarea ordine: zucchini, dovlecel, vânătă, roșie, ceapă. Repetăm și așezăm legumele, în rânduri, până umplem tava
8
Presărăm cimbru pentru aromă, adăugăm o crenguță de salvie, jumătate de căpățână de usturoi, piper, sare, ulei de măsline
9
Lăsăm la cuptor 25-30 mim la 180 grade. Dacă se colorează prea tare, punem deasupra folie și micșorăm temperatura
10
Pregatim sosul din roșii cherry tăiate în 4 (cât mai multe), busuioc tocat, 2 căței de usturoi tocați mărunt, zeamă de lime, măsline tocate mărunt, capere tocate, ulei de măsline, aceto balsamico și amestecăm
11
Folosim o tigaie grill pentru prepararea cărnii. Lăsăm 4-5 min pe o parte și la fel pe cealaltă, să rămână carnea cu striații de la grill
12
Nu punem ulei în tigaie. Punem puțin ulei de măsline direct pe carne, să o pătrundă
13
Condimentăm cu piper, sare și punem și puțin vin alb în tigaie. Cu o lingură mai punem zeamă peste carne
14

Pregatim farfuria. Scoatem legumele din cuptor și mai punem puțin ulei de măsline peste. Punem legumele pe farfurie, apoi carnea feliată și condimentată cu sare și piper, sosul cu roșii lângă și decorăm cu cimbru proaspăt.