Piept de pui umplut cu țelină la abur


Mod de preparare
20 Min
Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • supă de pui
  • cuișoare
  • țelină apio
  • foi de viță de vie
  • varză
  • ardei gras
  • ceapă verde
  • dulceață de ceapă roșie
  • vișinată
  • ceapă
  • chilli
  • ulei de măsline

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Curățăm pieptul de pui
  2. Etapă de gătit
    Punem la fiert cuișoare și osul de la pieptul de pui
  3. Etapă de gătit
    Taiem pieptul de pui în 2 și îl secționăm pe mijloc
  4. Etapă de gătit
    Introducem câte o tijă de țelină apio în fiecare bucată de piept de pui
  5. Etapă de gătit
    Condimentăm carnea cu piper și sare
  6. Etapă de gătit
    Învelim bucățile de pui în foi de viță și le punem la abur, deaspra supei
  7. Etapă de gătit
    Scoatem câteva foi întregi de varză
  8. Etapă de gătit
    Tăiem ardeiul gras în cubulețe mici
  9. Etapă de gătit
    Adăugăm la abur foile de varză și ceapa verde
  10. Etapă de gătit
    Punem puțin ulei la încins într-o cratiță
  11. Etapă de gătit
    Adăugăm vișinata și o lăsăm să scadă
  12. Etapă de gătit
    Adaugăm chilli
  13. Etapă de gătit
    Adăugăm o linguriță de dulceață de ceapă
  14. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper
  15. Etapă de gătit
    Punem foile de varză pe farfurie
  16. Etapă de gătit
    Scoatem pieptul de pui de la abur și înlăturăm doar o parte din foile de viță de vie
  17. Etapă de gătit
    Tăiem o bucată și o punem peste foile de varză, pe farfurie
  18. Etapă de gătit
    Adăugăm cubulețe de ardei gras
  19. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper
  20. Etapă de gătit
    Adăugăm sosul de dulceață de ceapă