Pui cu ciuperci


Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 kg
    pulpe de pui superioare dezosate
  • 6
    cârnață picanți
  • 500 g
    ciuperci
  • 2
    cepe mari
  • 300 g
    orez
  • 4 bucăți
    turtă dulce
  • 0.5 l
    bere
  • pătrunjel
  • unt
  • ulei de măsline
  • boia picantă

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Într-o cratiță punem puțin ulei de măsline și unt, în care rumenim pulpele de pui
  2. Etapă de gătit
    Adăugăm o ceapă tocată mărunt
  3. Etapă de gătit
    Tăiem cârnații în bucăți de 5-6 cm. Îi adăugăm în cratiță și amestecăm, apoi condimentăm cu sare și piper și lăsăm la foc mic
  4. Etapă de gătit
    Lăsăm orezul la înmuiat și îl spălăm în 2-3 ape
  5. Etapă de gătit
    Călim în ulei de măsline jumătate de ceapă tocată mărunt. Adăugăm orezul și îl amestecăm puțin. - Punem apă, iar când dă în clocot, dăm focul mai mic
  6. Etapă de gătit
    Sfărâmăm câteva bucăți de turtă dulce peste carnea de pui și amestecăm, apoi turnăm berea și lăsăm la fiert
  7. Etapă de gătit
    Adăugăm o legătură întreagă de pătrunjel
  8. Etapă de gătit
    În altă cratiță călim jumătate de ceapă tocată mărunt pentru ciuperci
  9. Etapă de gătit
    Curățăm ciupercile și le tăiem în 4 sau în 6, în funcție de cât de mari sunt. Le punem în cratiță și adăugăm sare. Când ciupercile lasă zeamă, adăugăm ceapă și pătrunjel verde tocat
  10. Etapă de gătit
    Punem boia picantă peste cârnați, apoi putem deja aranja preparatul pe farfurie
  11. Etapă de gătit
    Pe un pat de orez punem ciupercile, apoi carnea, iar la final adăugăm sosul