Începem cu ce băgăm la cuptor. Punem pulpa de curcan în tavă. Desprindem pielea de carne si facem un fel de buzunar în care îndesăm unt moale
2
Etapă de gătit
Presăm 2 căței de usturoi și îi îndesăm sub pielea curcanului. Punem ulei de măsline deasupra. Condimentăm cu sare și piper
3
Etapă de gătit
Curățăm o ceapă albă, o tocăm mai grosier și o punem în tavă pe lângă pulpa de curcan. Mai curățăm un cățel de usturoi și îl punem și pe el în tavă
4
Etapă de gătit
Adăugăm vin alb. Punem și apă, astfel carnea va fi mai suculentă
5
Etapă de gătit
Lăsăm la cuptor aproximativ 40 minute la 180 grade, depinde și de cât de mare este pulpa de curcan
6
Etapă de gătit
Punem într-o cratiță puțin ulei de măsline, puțin unt și când s-a topit untul, punem o ceapă albă tocată foarte mărunt. - Amestecăm cu grijă la foc mic, să nu se ardă deloc ceapa
7
Etapă de gătit
Adăugăm și mazărea crudă, amestecăm, apoi adăugam și orezul. Măcinăm piper proaspăt
8
Etapă de gătit
Nu punem sare încă, pentru că vom folosi Grana Padano, o brânză veche suficient de sărată. Dacă la final simțim că mai este nevoie de sare, mai punem atunci
9
Etapă de gătit
Amestecăm cu grijă
10
Etapă de gătit
Stingem cu puțin vin alb. Adăugăm treptat câte puțină apă și amestecăm în Când scade apa mai adăugăm. de calitate. O cratiță bună, pe fundul căreia nu se lipesc ingredientele, este binevenită
11
Etapă de gătit
Dacă punem apa treptat, orezul devine foarte cremos. Tot punem apă până se umflă orezul. Punem puțină sare
12
Etapă de gătit
Între timp ne mai uităm și în cuptor și dacă observăm că mai scade apa la curcan, mai adăugăm pe parcurs
13
Etapă de gătit
Stând lângă cratița la foc încet, pregătim verdețurile. Luăm un bol cu cuburi de gheață, punem apă rece și cu foarfeca tăiem cozile de ceapă verde, pătrunjelul (doar vârfurile), mărarul. La gheață își vor păstra culoarea proaspătă
14
Etapă de gătit
Luăm un șervețel de hârtie pe care îl punem deasupra bolului și îl îmbibăm în apă, va proteja și mai bine verdețurile
15
Etapă de gătit
Gustăm orezul dacă s-a fiert. Testăm bobul de orez, dacă se sfărâmă atunci înseamnă că încă nu este gata
16
Etapă de gătit
Adăugăm unt la temperatura camerei și încorporăm
17
Etapă de gătit
Adăugăm Grana Padano ras în timp ce amestecăm continuu.
18
Etapă de gătit
Scoatem verdeața din apă și o scurgem pe un șervețel
19
Etapă de gătit
Stoarcem peste verdeață zeama de lămâie și punem puțin ulei de măsline
20
Etapă de gătit
Amestecăm și condimentăm cu sare și piper
21
Etapă de gătit
Feliem pulpa de curcan
22
Etapă de gătit
Punem orezul în farfurie, apoi carnea de curcan peste orez. Condimentăm cu sare și piper, apoi adăugăm ceapa caramelizată, iar deasupra presărăm verdeața proaspătă
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
1
pulpă superioară de curcan
200 g
orez
2 bucăți
ceapă albă
100 g
Grana Padano
100 g
unt
ceapă verde
pătrunjel
mărar
usturoi
ulei de măsline
vin alb
2 linguri
mazăre
zeamă de lămâie
Mod de preparare
1
Etapă de gătit
Începem cu ce băgăm la cuptor. Punem pulpa de curcan în tavă. Desprindem pielea de carne si facem un fel de buzunar în care îndesăm unt moale
2
Etapă de gătit
Presăm 2 căței de usturoi și îi îndesăm sub pielea curcanului. Punem ulei de măsline deasupra. Condimentăm cu sare și piper
3
Etapă de gătit
Curățăm o ceapă albă, o tocăm mai grosier și o punem în tavă pe lângă pulpa de curcan. Mai curățăm un cățel de usturoi și îl punem și pe el în tavă
4
Etapă de gătit
Adăugăm vin alb. Punem și apă, astfel carnea va fi mai suculentă
5
Etapă de gătit
Lăsăm la cuptor aproximativ 40 minute la 180 grade, depinde și de cât de mare este pulpa de curcan
6
Etapă de gătit
Punem într-o cratiță puțin ulei de măsline, puțin unt și când s-a topit untul, punem o ceapă albă tocată foarte mărunt. - Amestecăm cu grijă la foc mic, să nu se ardă deloc ceapa
7
Etapă de gătit
Adăugăm și mazărea crudă, amestecăm, apoi adăugam și orezul. Măcinăm piper proaspăt
8
Etapă de gătit
Nu punem sare încă, pentru că vom folosi Grana Padano, o brânză veche suficient de sărată. Dacă la final simțim că mai este nevoie de sare, mai punem atunci
9
Etapă de gătit
Amestecăm cu grijă
10
Etapă de gătit
Stingem cu puțin vin alb. Adăugăm treptat câte puțină apă și amestecăm în Când scade apa mai adăugăm. de calitate. O cratiță bună, pe fundul căreia nu se lipesc ingredientele, este binevenită
11
Etapă de gătit
Dacă punem apa treptat, orezul devine foarte cremos. Tot punem apă până se umflă orezul. Punem puțină sare
12
Etapă de gătit
Între timp ne mai uităm și în cuptor și dacă observăm că mai scade apa la curcan, mai adăugăm pe parcurs
13
Etapă de gătit
Stând lângă cratița la foc încet, pregătim verdețurile. Luăm un bol cu cuburi de gheață, punem apă rece și cu foarfeca tăiem cozile de ceapă verde, pătrunjelul (doar vârfurile), mărarul. La gheață își vor păstra culoarea proaspătă
14
Etapă de gătit
Luăm un șervețel de hârtie pe care îl punem deasupra bolului și îl îmbibăm în apă, va proteja și mai bine verdețurile
15
Etapă de gătit
Gustăm orezul dacă s-a fiert. Testăm bobul de orez, dacă se sfărâmă atunci înseamnă că încă nu este gata
16
Etapă de gătit
Adăugăm unt la temperatura camerei și încorporăm
17
Etapă de gătit
Adăugăm Grana Padano ras în timp ce amestecăm continuu.
18
Etapă de gătit
Scoatem verdeața din apă și o scurgem pe un șervețel
19
Etapă de gătit
Stoarcem peste verdeață zeama de lămâie și punem puțin ulei de măsline
20
Etapă de gătit
Amestecăm și condimentăm cu sare și piper
21
Etapă de gătit
Feliem pulpa de curcan
22
Etapă de gătit
Punem orezul în farfurie, apoi carnea de curcan peste orez. Condimentăm cu sare și piper, apoi adăugăm ceapa caramelizată, iar deasupra presărăm verdeața proaspătă