Economisim bani, nu dragoste.
Economisim bani, nu dragoste.

Pulpă de curcan la cuptor cu orez

Gata în
80 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
1
pulpă superioară de curcan
200 g
orez
2 bucăți
ceapă albă
100 g
Grana Padano
100 g
unt
ceapă verde
pătrunjel
mărar
usturoi
ulei de măsline
vin alb
2 linguri
mazăre
zeamă de lămâie

Mod de preparare

1
Începem cu ce băgăm la cuptor. Punem pulpa de curcan în tavă. Desprindem pielea de carne si facem un fel de buzunar în care îndesăm unt moale
2
Presăm 2 căței de usturoi și îi îndesăm sub pielea curcanului. Punem ulei de măsline deasupra. Condimentăm cu sare și piper
3
Curățăm o ceapă albă, o tocăm mai grosier și o punem în tavă pe lângă pulpa de curcan. Mai curățăm un cățel de usturoi și îl punem și pe el în tavă
4
Adăugăm vin alb. Punem și apă, astfel carnea va fi mai suculentă
5
Lăsăm la cuptor aproximativ 40 minute la 180 grade, depinde și de cât de mare este pulpa de curcan
6
Punem într-o cratiță puțin ulei de măsline, puțin unt și când s-a topit untul, punem o ceapă albă tocată foarte mărunt. - Amestecăm cu grijă la foc mic, să nu se ardă deloc ceapa
7
Adăugăm și mazărea crudă, amestecăm, apoi adăugam și orezul. Măcinăm piper proaspăt
8
Nu punem sare încă, pentru că vom folosi Grana Padano, o brânză veche suficient de sărată. Dacă la final simțim că mai este nevoie de sare, mai punem atunci
9
Amestecăm cu grijă
10
Stingem cu puțin vin alb. Adăugăm treptat câte puțină apă și amestecăm în Când scade apa mai adăugăm. de calitate. O cratiță bună, pe fundul căreia nu se lipesc ingredientele, este binevenită
11
Dacă punem apa treptat, orezul devine foarte cremos. Tot punem apă până se umflă orezul. Punem puțină sare
12
Între timp ne mai uităm și în cuptor și dacă observăm că mai scade apa la curcan, mai adăugăm pe parcurs
13
Stând lângă cratița la foc încet, pregătim verdețurile. Luăm un bol cu cuburi de gheață, punem apă rece și cu foarfeca tăiem cozile de ceapă verde, pătrunjelul (doar vârfurile), mărarul. La gheață își vor păstra culoarea proaspătă
14
Luăm un șervețel de hârtie pe care îl punem deasupra bolului și îl îmbibăm în apă, va proteja și mai bine verdețurile
15
Gustăm orezul dacă s-a fiert. Testăm bobul de orez, dacă se sfărâmă atunci înseamnă că încă nu este gata
16
Adăugăm unt la temperatura camerei și încorporăm
17
Adăugăm Grana Padano ras în timp ce amestecăm continuu.
18
Scoatem verdeața din apă și o scurgem pe un șervețel
19
Stoarcem peste  verdeață zeama de lămâie și punem puțin ulei de măsline
20
Amestecăm și condimentăm cu sare și piper
21
Feliem pulpa de curcan
22
Punem orezul în farfurie, apoi carnea de curcan peste orez. Condimentăm cu sare și piper, apoi adăugăm ceapa caramelizată, iar deasupra presărăm verdeața proaspătă