Salată de vară cu roșii, pepene și telemea de Ibănești


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 Kg
Roșii
500 g
Roșii cherry
jumatate
Pepene verde
4 felii
Pâine albă cu maia Hanul Boieresc
400 g
Telemea de Ibănești Hanul Boieresc
200 g
Ceafă de porc crud-uscată și afumată Hanul Boieresc
după gust
Ulei de măsline extravirgin
după gust
Oțet de mere
1 leg.
Mărar
câteva frunze
Mentă
Sare și piper

Mod de preparare

1
Începem prin a lăsa pepenele la rece timp de 2-3 ore.
2
Tăiem roșiile, telemeaua de Ibănești și pepenele în cubulețe mari.
3
Asezonăm cu ulei de măsline, oțet, sare și piper.
4
Întindem câteva felii de pâine cu ajutorul unui sucitor și le punem pe plită la prăjit, până când devin crocante.
5
Tăiem feliile de pâine în cubulețe și le adăugăm peste salată.
6
Decorăm cu câteva frunze de mărar și mentă.
7
Adaugăm feliile de ceafă de porc crud-uscată și afumată.