Somon asiatic


Gata în
65 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
O îmbinare surprinzătoare de arome.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 5 medalioane
    somon
  • 200 g
    orez
  • 50 g
    parmezan ras
  • 100 g
    pesmet
  • 1 legătură
    pătrunjel
  • 1 legătură
    mărar
  • Ulei de măsline
  • Ulei de floarea soarelui
  • Oțet
  • 2
    ouă
  • 1
    morcov
  • 1
    ceapă medie

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Spălăm orezul în mai multe ape și apoi îl punem la fiert.
  2. Etapă de gătit
    Rupem vârfurile de la pătrunjel și de la mărar și le punem într-un mojar.
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm jumătate de cățel de usturoi ras pentru aromă.
  4. Etapă de gătit
    Adăugăm puțin parmezan.
  5. Etapă de gătit
    Adăugăm puțină sare, piper și sfărâmăm cu pistilul.
  6. Etapă de gătit
    Turnăm puțin ulei de măsline și amestecăm.
  7. Etapă de gătit
    Tăiem morcovul în cubulețe mici.
  8. Etapă de gătit
    Tăiem ceapa mărunt.
  9. Etapă de gătit
    Strecurăm orezul și îl întindem pe o tavă ca să se răcească mai ușor.
  10. Etapă de gătit
    Ștergem medalioanele de somon cu un șervet de hârtie.
  11. Etapă de gătit
    Tăiem medalioanele în bucăți mai mici.
  12. Etapă de gătit
    Condimentăm somonul cu sare, piper și puțin ulei de măsline.
  13. Etapă de gătit
    Amestecăm pesto de mărar și pătrunjel cu pesmetul
  14. Etapă de gătit
    Punem ulei la încins într-o tigaie și punem somonul la rumenit.
  15. Etapă de gătit
    Punem hârtie de copt pe o tavă.
  16. Etapă de gătit
    Scoatem somonul din ulei și îl punem pe tava cu hârtie de copt.
  17. Etapă de gătit
    Peste somon presărăm pesmetul amestecat cu pesto de pătrunjel și mărar.
  18. Etapă de gătit
    Punem tava la cuptor timp de 5 minute.
  19. Etapă de gătit
    Într-o tigaie punem ulei de floarea soarelui pe care îl încingem la foc mare.
  20. Etapă de gătit
    Punem ceapa și morcovul tăiate mărunt și le călim puțin.
  21. Etapă de gătit
    Adăugăm ouăle și amestecăm.
  22. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper.
  23. Etapă de gătit
    Punem puțin oțet.
  24. Etapă de gătit
    La final, adăugăm orezul și amestecăm totul la temperatură mare.
  25. Etapă de gătit
    Pe o farfurie punem 2 linguri de orez, deasupra punem somonul, ornăm cu o felie de lămâie și condimentăm cu sare și piper.