1. home
  2. Retete
  3. Souvlaki, frigărui în stil grecesc

Souvlaki, frigărui în stil grecesc


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
O desfătare grecească pregătită însă cu ceafă de porc românească.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

800 g
ceafă de porc marinată
1
lămâie
ulei de măsline
oregano uscat
sare, piper
200 g
iaurt sau smântână
1 căței
usturoi mărunțiți cu presa
1
castravete
ulei de măsline
cartofi pentru copt
pită și legume proaspete pentru servit

Mod de preparare

1
Pentru că la Penny am găsit ceafă de porc deja marinată, nu ne rămâne decât să o tăiem cubulețe, pe care să le inșirăm pe tepușe de metal, formând astfel frigăruile.
2
Așezăm souvlaki într-o tavă cu hârtie de copt, lângă care punem și cartofii tocați, iar printre ei, crenguțe de rozmarin. Stropim frigăruile cu zeamă de lămâie, asezonăm totul cu sare și piper, și turnăm peste cartofi și frigărui câte un firicel de ulei de măsline.
3
Dăm tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade timp de 30 de minute, sau până când se rumenesc exact atât cât dorim. La jumătatea timpului, întoarcem frigăruile pe partea cealaltă și mai amestecăm cartofii.
4
În timp ce souvlaki se face la cuptor, pregătim sosul tzatziki. Tăiem castravetele în două și, cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtăm partea apoasă din mijloc. Restul castravetelui îl tocăm și îl amestecăm cu iaurtul/ smântâna, usturoiul mărunțit și oregano uscat. La sfârșit, turnăm peste el un firicel de ulei de măsline.
5
Când sunt gata, scoatem frigăruile pe un platou, alături de pită, cartofii copți, legume proaspete (roșii, castraveți) și răcoritorul sos tzatziki.