
Tocăniță de porc cu mămăligă
Gata în
90 min
Nivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Sărbătoare românească în farfurie - tocăniță de porc cu mămăligă.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
1 kg
carne de porc
Ulei de floarea soarelui
Sare grunjoasă
500 g
mălai
4
căței de usturoi
Boia (dulce sau picantă)
Pătrunjel uscat
Pătrunjel proaspăt
1 litru
lapte
Brânză de burduf
Mod de preparare

1
Tăiem carnea în bucăți.

2
Punem ulei la încins într-un ceaun.

3
Punem carnea la prăjit și presărăm sare grunjoasă.

4
Adăugăm un litru de apă, punem capacul și lăsăm să fiarbă la foc mic.

5
Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.
6
6
Adăugăm usturoiul peste carne și lăsăm să mai fiarbă.
7
7
Într-o oală punem apă la fiert pentru mămăligă.
8
8
Adăugăm sare grunjoasă
9
9
Adăugăm mălaiul și o lăsăm să fiarbă.
10
10
Amestecăm cu o lingură de lemn.
11
11
Adăugăm puțin lapte și amestecăm cu un tel.
12
12
Întindem hărtie de copt și o ungem cu puțin ulei.
13
13
Răsturnăm mămăliga pe hârtia de copt, o întindem și o lăsăm să se răcească.
14
14
Într-o tigaie încingem puțin ulei.
15
15
Adăugăm boia și pătrunjel.
16
16
Tăiem mamaliga cu un pahar sau cu un castron și o punem la prăjit în tigaie.
17
17
Punem câteva bucăți de carne într-o farfurie peste mămăligă.
18
18
Adăugăm câteva bucățele de brânză.
19
19
Condimentăm cu sare și piper.
20
20
Adăugăm sos de la carne.
21
21
Adăugăm pătrunjel proaspăt.