Tocăniță de porc cu mămăligă


Gata în
90 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal
Sărbătoare românească în farfurie - tocăniță de porc cu mămăligă.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 kg
    carne de porc
  • Ulei de floarea soarelui
  • Sare grunjoasă
  • 500 g
    mălai
  • 4
    căței de usturoi
  • Boia (dulce sau picantă)
  • Pătrunjel uscat
  • Pătrunjel proaspăt
  • 1 litru
    lapte
  • Brânză de burduf

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Tăiem carnea în bucăți.
  2. Etapă de gătit
    Punem ulei la încins într-un ceaun.
  3. Etapă de gătit
    Punem carnea la prăjit și presărăm sare grunjoasă.
  4. Etapă de gătit
    Adăugăm un litru de apă, punem capacul și lăsăm să fiarbă la foc mic.
  5. Etapă de gătit
    Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt.
  6. Etapă de gătit
    Adăugăm usturoiul peste carne și lăsăm să mai fiarbă.
  7. Etapă de gătit
    Într-o oală punem apă la fiert pentru mămăligă.
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm sare grunjoasă
  9. Etapă de gătit
    Adăugăm mălaiul și o lăsăm să fiarbă.
  10. Etapă de gătit
    Amestecăm cu o lingură de lemn.
  11. Etapă de gătit
     Adăugăm puțin lapte și amestecăm cu un tel.
  12. Etapă de gătit
    Întindem hărtie de copt și o ungem cu puțin ulei.
  13. Etapă de gătit
     Răsturnăm mămăliga pe hârtia de copt, o întindem și o lăsăm să se răcească.
  14. Etapă de gătit
    Într-o tigaie încingem puțin ulei.
  15. Etapă de gătit
    Adăugăm boia și pătrunjel.
  16. Etapă de gătit
    Tăiem mamaliga cu un pahar sau cu un castron și o punem la prăjit în tigaie.
  17. Etapă de gătit
    Punem câteva bucăți de carne într-o farfurie peste mămăligă.
  18. Etapă de gătit
    Adăugăm câteva bucățele de brânză.
  19. Etapă de gătit
    Condimentăm cu sare și piper.
  20. Etapă de gătit
    Adăugăm sos de la carne.
  21. Etapă de gătit
    Adăugăm pătrunjel proaspăt.